Sivil savunma haftası etkinliği kapsamında ilimiz Sivil Savunma ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü çocukları eğitmek ve olası acil durumlarda nasıl davranılması gerektiği hususunda bilinçlendirmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardan Karşıyaka´da bulunan İsmail Üstüner İlkokulu´nda kapsamlı bir tatbikat yapıldı.

 

7´DEN 70´E TATBİKAT

Olası bir depremde nasıl davranılması gerektiğini ‘çök-kapan´ ve personel tahliyesi eğitimi veren Afad ekibi yangın söndürme çalışması hakkında uygulamalı eğitim gösterisi yaptırdı. Afet ve acil durum ekibinin liderliğini yapan AFAD Uzmanı Sedat Uyar “Şehrimiz deprem risk bölgesi üzerinde bulunmaktadır. Bundan dolayı 7´den 70´e tüm vatandaşımızın olası bir deprem anında nasıl hareket edeceğini bilmesi gerekmektedir. Unutmayalım ki deprem öldürmez eksik ve hatalı yapılan uygulama öldürür” diyerek deprem, sel, su baskını, yangın gibi doğal afetler öncesi yapılan hazırlıklı olma eğitiminin önemine vurgu yaptı.

 

DİKKATLE TATBİKATI İZLEDİLER

Oldukça hareketli saatlerin yaşandığı İsmail Üstüner İlkokulu´nda öğrenciler, veliler ve mahalle sakinleri yapılan tatbikatı büyük bir titizlikle ve dikkatle izlediler. AFAD İl Müdürü Mahmut Çoşkun Afet öncesi eğitimin faydalarına değinerek bu tür eğitimin verilmesi ile dünyanın her yanında ölüm oranlarının azaldığını bu tür felaketlerdeki hayati riskin minimize edildiğini belirterek bu tür eğitim proğramlarının devam edeceğini bildirerek bu konuya çok büyük hassasiyet gösteren Kırıkkale Valisi Yunus Sezer´e teşekkürlerini bildirdi. Haber: Emel Selci

Kırıkkale Belediyesi’nden tazminat kararı! Yüzde 100 verilecek! Kırıkkale Belediyesi’nden tazminat kararı! Yüzde 100 verilecek!