Sezona şampiyonluk parolası ile çıkan Kırıkkalespor'un Maçlarını yöneten Hakemlerin ve Gözlemcilerin taraflı tutumları Kırıkkalespor'un zirveden uzak kalmasında en büyük etken olarak görülüyor.

Ligde 7 hafta geride kalırken Kırıkkalespor 3 maçta çok önemli puan kayıpları yaşadı. Kırşehirspor maçında verilmeyen nizami gol, Zara maçının son dakikalarında saha dışında çıkan olaylar nedeni ile 2 maç seyircisiz saha kapatma cezası ve geçen hafta Sorgun deplasmanın'da girilen pozisyonların ofsayt gerekçesi ile iptal edilmesi Kırıkkale kamuoyu tarafından büyük tepki ile karşılandı.

NE YAPMIŞIZ

Tüm imkansızlıklara rağmen ayakta kalmaya ve Kırıkkale'yi temsil etmeye çalışan Kırıkkalespor'a verilen ceza çok ağır. Zara karşılaşmasının son bölümlerinde saha dışında yani tribünlerde çıkan ufak çaplı tartışmanın cezası seyircisiz 2 maç mı olmalı. Ne yapmışız maç oynarken tribünler sahaya mı girmiş, savaşmış çıkmış, kan gövdeyi mi götürmüş, binlerce seyirci futbolcularımı darp etmiş bunların hiç birisi olmamış ama Amatör Futbol Disiplin Kurulu 2 maç seyircisiz saha kapama cezası vermiş. Merak ediyorum gözlemci ve maçın hakemleri nasıl rapor tutmuş ki bu kadar ceza verilmiş pes doğrusu bir takımın kaderi ile ancak bu kadar oynanır. Birileri bu takımın zirveye ortak olmasını istemiyor. Maçı izleyen taraftarlar ve basın mensupları acaba başka bir maçımı izlediler

SAHA DIŞI CEZASI BUYSA

SAHA İÇİNİ DÜŞÜNEMİYORUZ

Verilen ceza sanki saha içinde olmuş gibi rapor tutulmuş olmalı ki, 2 maç seyircisiz saha kapama ve para cezası verildi. Zara'da saha içine yansıyan hiçbir olay yok saha dışında gerçekleşmiş ufak çaplı olaylar içinde verilen ceza bu ise saha içindeki olaylar için verilecek cezanın faturası her halde takımın sezon boyu deplasmanda oynamasına veya ligden ihraç edilmesi gerekiyor.

ART NİYETLİLER

Kırşehirspor-Zara Belediyespor ve Sorgun Belediyespor maçlarında kayıp edilen puanların ve yapılan basit hataların faturasını kim nasıl ödeyecek. Lig tecrübesi olmayan kendi İllerinde okul maçları ve U- 16-U-17 maçları yönetmekte bile zorlanan bu hakemleri seyirci potansiyeli olan zirveye oynayan ve Şehir takımlarının maçlarında görevlendirmek başlı başına büyük risk. Şimdi kimler bunun hesabını verecek. Bu hakemleri atayanlar bu vebalin altından nasıl kalkacaklar bir takımın kaderi ile ancak bu kadar oynanır.

BU CEZA YETMEZMİŞ GİBİ ŞİMDİ'DE

Kırıkkalespor ile Keçiören Bağlumspor arasında 12 Ekim tarihinde Kırıkkale'de oynanan ligin 4. Hafta maçında Kırıkkalespor'un 3-1' lik üstünlüğü ile tamamlanan maçın yeniden incelenmeye alınmasına ne demeli. Bu karşılaşmanın üzerinden tam 1 ay geçmesine rağmen Amatör Futbol Disiplin Kurulu 04.11.2014 tarih ve 25 sayılı toplantısında almış olduğu karar doğrultusunda bu maçın dosyasının tekrardan incelenmesi talebinde bulunması Kırıkkalespor üzerinde oynanan oyunların boyutunu su yüzüne çıkarmış oldu. Hiçbir siyasinin ve Bürokratın sahip çıkmadığı Kırıkkalespor'un düştüğü durumlar içler acısı Kırıkkalespor'un zirveye ortak olmasını istemeyenler hedeflerine emin adımlarla giderken Bu şehri temsil edenlerin bu yaşananlara duyarsız kalması ise büyük tepkilere neden oluyor.

MKE Kırıkkalespor ile Yahşihanspor, şampiyonluk için karşı karşıya gelecek MKE Kırıkkalespor ile Yahşihanspor, şampiyonluk için karşı karşıya gelecek

ORTALIK TOZ DUMAN

VERİLEN CEZA İSE 1 MAÇ

Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur maçında Cizre'de oynanan Cizrespor Göztepespor karşılaşmasında çıkan olaylardan dolayı Cizrespor'a verilen ceza belli oldu. Kırıkkalespor'un Zara'da saha dışında çıkan olaylar nedeni ile 2 maç seyircisiz saha kapatma cezası alırken Cizre'de oynanan maçta saha içerisinde çıkan olaylara 1 maç ceza vermesi spor camiası tarafından büyük tepkilere neden oldu.

SAHA OLAYLARI İÇİN 1 MAÇ

'CİZRESPOR Kulübü`nün 28.10.2014 tarihinde oynanan CİZRESPOR - GÖZTEPE A.Ş. Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 1 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI ile cezalandırılmasına,

İDEOLOJİK PROPAĞANDA İÇİN 3 MAÇ

Aynı müsabakada CİZRESPOR Kulübü`nün taraftarlarınca ideolojik propaganda yapılması nedeniyle takdiren 2.500.-TL PARA CEZASI ve 3 RESMİ MÜSABAKAYI TARAFSIZ SAHADA SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI ile cezalandırılmasına,

MAÇTA NELER OLMUŞTU

Kupadan elenen Göztepespor'un Cizre macerası tam bir filim gibi kafile maç öncesi zırhlı araçlarla stada götürülürken havai fişek, Molotof ve taşlarla saldırıldı, 1000 kişilik kapasitesi olan stadyuma çevre il ve ilçelerden gelenlerle birlikte 5000 binin üzerinde seyirci alınması

Taraftarlara ve yöneticilere 'güvenliğinizi sağlayamayız' denilerek güvenli bir binaya götürülmeleri ve kapıyı üzerlerinden kilitlemeleri 90 dakika boyunca sahaya ve yedek kulübesine patlayıcı madde göz yaşartıcı bomba atmaları yoğun gazdan kaçmak için onlarca kişinin sahaya girmesi gözlemci ve hakemlerin olaylara seyirci kalması tam bir filmi gibi.

Yaşanan onca olayların cezası 1 maçla kaldı. Kırıkkalespor'un sucu ne. Ne yapmış da 2 maç ceza veriyorsun hem de seyircisiz. Anadolu'da bir tabir var VUR ABALININ SIRTINA sende gariban takımlara ceza yağdır ondan sonrada adaletten bahset Türk futbolundan bahset olacak şey değil.

---------------------------------------------------------------------------------------

TARAFTARSIZ FUTBOL GELİŞMEZ

İnsanları futboldan soğuttunuz, deplasman yasakları getirdiniz taraftarları ötekileştirdiniz birbirinden uzaklaştırdınız, taraftar olmayan bir ülke de futbol gelişmez!

Federasyon nasılsa ben yaparım kulüpler ve taraftarlar da mecbur uyacak mantığıyla hareket ediyor ama unutmayın gün olur devran döner, bu taraftarlar hesabını hepinizden sorar!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

YARIDA KALAN MAÇIN

CEZASI NE OLACAK

Bölgesel Amatör Ligi 11. Grupta Karadeniz Ereğli – Edirnespor maçında olaylar çıkmış ve karşılaşma 63.dakikada maçın hakemi Dursun CAN tarafından tatil edilmişti.

Bu karşılaşmasında iki takım oyuncuları birbirine girmiş Tekmelerin havada uçuştuğu kavga, daha sonra şeref tribününe sıçramış polis ve yöneticilerin araya girmesi ile yatıştırılmıştı.

Yaşanan arbedede Kafasına atılan yabancı cisim ile yaralanan orta hakem Dursun Can ve yardımcıları, polis koruması eşliğinde soyunma odasına götürülmüş Yaklaşık yarım saat odada bekleyen orta hakem Dursun Can, kendisini iyi hissetmediği gerekçesi ile maçı iptal etmişti. Hakem Dursun Can, tedavi için ambulansla özel hastaneye kaldırılmıştı

Çıkan olaylarda saha içinin ana baba gününe döndüğü yumrukların ve kırmızı kartların havada uçuştuğu maç ilgili Amatör Futbol Disiplin kurulunun nasıl bir ceza vereceği Kırıkkale spor kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------