SON GÜN BUGÜN

Genç çiftçilere 30 bin lira hibe desteği programı, 3 yıl uygulanmaya devam edilmesi planlanıyor. Müracaatlar için son gün ise 12 Mayıs (bugün). Ön başvuru elektronik ortamda alınıyor. Başvuru dosyalarının, İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri´ne elden teslim edilmesi gerekiyor.  Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından projenin tanıtım çalışmaları tamamlandı ve yaklaşık Kırıkkale´den bin kişi başvuruda bulundu. 

 

MKE’nin yazılı sınav sonuçları açıklandı! MKE’nin yazılı sınav sonuçları açıklandı!

1500 KİŞİ BAŞVURUDA BULUNDU

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, hibeden yararlanmak için yaklaşık bin 500 kişinin müracaat ettiğini aktararak, “Uygulamadan yararlanmak isteyen vatandaşlara her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Proje başvuruları ağırlıklı olarak büyükbaş hayvancılık üzerine yoğunlaşıyor. On-line yapılan proje başvuruları ve gerekli hayvancılık projeleri, sistemde hazır olarak çiftçimize sunuluyor. Başvuruda, sadece bilgileri doğru girmeleri ve otomatik oluşturulan dilekçede belirtilen belgeleri getirmeleri yeterli oluyor. Hibe desteğinden, istenen şartları taşıyan herkes yararlanabilecek'

 

KÖYLERDE AZALAN NÜFUS ARTACAK

Müdür Kırbaş, proje ile gençlerin tarımla iştigal etmesini sağlama ve köylerde azalan nüfusu çoğaltmanın amaçlandığını dile getirdi. Son olarak Kırbaş, 'Bakanlığımızın ortaya koyduğu proje, takdire şayan. Genç nüfusumuz gerçekten şehir hayatında heder olmakta ve geçimini temin edemediği zaman da başka yerlere yönelmektedir. Bu amaçla güzel bir çalışma. Üretim yapabilecek kapasiteye sahip topraklarımız var' ifadesini kullandı.