3 AY EĞİTİM GÖRDÜLER

Sağlık Bakanlığı, halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabet hastalığıyla mücadelede yeni dönemi 20 Ocak´ta başlattı.  Bakanlık tarafından hastanelerde diyabet okulu açılmasının kararlaştırılmasının ardından harekete geçen Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Yüksek İhtisas Hastanesi Yöneticiliği de 30 Ocak´ta diyabet okulunun kapılarını hastalarına açtı. 3 aylık eğitimin ardından ilk mezunlarını verdiler.

Samsun’dan çıkan Türk Bayrağı Kırıkkale’ye geldi Samsun’dan çıkan Türk Bayrağı Kırıkkale’ye geldi

 

EĞİTİM ÖNEMLİ

Hastanenin Endokrin ve Metabolizma Uzmanı ve aynı zaman da diyabet ve obezite koordinatörü Dr. İffet Dağdelen, Diyabet Hemşiresi Kamile Baran, Diyetisyen Songül Kılıç ve Fizyoterapistler Diyabet okulunda hastalara şeker hastalığının farkındalığını artırarak, Hastalıkları tanıma ve hastalıkla mücadele etmede eğitimin önemli bir ayak olduğunu belirtirken,  eğitimlerin 3´er aylık dönemler halinde yapılacağını hastaneye başvuran hastalarımızın kayıtlarını diyabet polikliniğine yaptırarak eğitimleri alacaklarını  ardından hastalara diplomalarını verileceğini belirtti.

HASTALARA DİPLOMALARI VERİLDİ
Ayrıca Diyabet Okulu Diploma törenine katılan Hastane Yöneticisi Uzm.Dr. Tekin Akça  şunları söyledi, “Önlenebilir bir hastalık olan diyabet hastalığında kişiler yaşam tarzlarını değiştirmediği için Türkiye´de olduğu gibi dünyada da hızla yayılmaya devam ediyor.  Sağlık Bakanlığı tarafından diyabet konusunda vatandaşların ve hastaların bilinçlendirilmesi için hastanelerde diyabet okulu açılarak devam edeceğini, artan talep doğrultusunda her 3 er aylık dönemler, toplam 6 saatlik eğitimler sonunda hastaların   Diyabet hakkında bilinçlendirilerek, diyabeti nasıl kontrol altında tutulacağını, hayat  yaşam tarzlarını değiştirmeleri ve diyabeti bilinçli bir şekilde önlemeleri hedefleniyor” dedi. Diyabet okul sonunda hastalara diplomaları verildi.