Çiftçiler gözünüz aydın! Destek başvuruları başladı! Çiftçiler gözünüz aydın! Destek başvuruları başladı!


Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı  Yücel Karabacak Türkiye Kamu-sen´in kuruluşunun 23. yıl dönümü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında  kamu görevlilerinin örgütlenmelerinin dahi yasak olduğu bir dönemde, hak yoluna adanmış bir ömürden başka sermayesi olmayan bir avuç gönül erinin desteğiyle çıktığı hizmet yoluna, memurlar için büyük kazanımlar ekleyerek devam ettiğini belirtti. 

450 bine ulaşan ve her yıl artan üyesi ile ortak amaç ve sevginin ortaya çıkardığı sinerji ile hedeflerinden sapmadıklarını şaşırmadıklarını  ve ilkelerden sapmadıklarını belirterek “ Memurlarımızın hak ve menfaatlerinin korunup geliştirilmesi için faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Tüzüğümüzde yer alan ana ilkeler doğrultusunda; “ilkemiz önce ülkemizdiyerek; üreten, yol gösteren, hak eden ama hak ettiğini mutlaka alan bir sendikacılık anlayışını Türk sendikal hareketine kazandırmış bulunuyoruz. Bu doğrultuda ülkemizin bölünmez bütünlüğü, çocuklarımızın geleceği; ülkemiz insanının ve kamu çalışanlarının ezilmişliğine son vermek, hakkı, hukuku ve ücret adaletini sağlamak için mücadele ediyoruz” ifadesini kullandı.

 

 DOĞRU DUVAR YIKILMAZ

Karabacak açıklamasını devamında “ Türk milletinin ve kamu görevlilerinin türlü mecrada aleni olarak sırtından bıçaklandığı bir dönemi yaşarken hem kamu görevlilerimizin haklarına hem de varlığımızın teminatı Türkiye Cumhuriyeti ve temelleri üzerinde yükseldiği tarihimize sahip çıkmaya çalışıyoruz.23 yıl önce alevlenen bu mücadelemiz emekle, alın teriyle, çileyle harmanlanmış ve bugün yüzü Türk memuruna dönük, hedefi aydınlık bir gelecek olan ve tüm Türk-İslam coğrafyasını kuşatan bir sevda ateşine dönüşmüştür. Atalarımız, “Doğru duvar yıkılmaz” demiş. Türkiye Kamu-Sen de kuruluşundan beri teslim olmadan, satmadan, satılmadan, yanlışa “Doğru” demeden, dik duruşun, doğrunun ve haklının yanında olmanın sembolü olarak, dosdoğru bir duvar gibi ayaktadır, yıkılmamıştır, yıkılmayacaktır. Türkiye Kamu-Sen´in bu onurlu duruşu, yöneticisi için de üyesi için de bir şeref vesilesidir.Bu duruşumuz ve kutlu yürüyüşümüz; Devletimiz ve milletimiz üzerinde farklı projeler uygulama arzusunda olanlarca manipüle edilerek sekteye uğratılmaya çalışılsa da, siyasetin, bürokrasinin ve basının desteğini arkalarına alanlar tarafından durdurulmak istense de, her geçen gün daha fazla destek buluyor, her gün yeni bir filiz veriyor” ifadesini kullandı.