GÜNCEL HABERLER

YURDUN DÖRT BİR YANINDAN GELEN YÖRÜKLER BİLECİK’TE BULUŞTU

Abone Ol

KENAN KUZUCU

 

YÖRÜK GRUPLARI KARŞILANDI

Söğüt ilçesinde Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören, Kaymakam Ömer Faruk Tuncer ve Belediye Başkanı İsmet Sever'in, birçok ilden gelen Yörük grupları karşılamasıyla başladı. Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, Ertuğrul Gazi'nin Ahlat'tan Söğüt'e uzanan kutlu yürüyüşünün, Osmanlı'nın cihan devletliğine uzanan ilk adımları olarak tarihte yer aldığını söyledi.

 

KIRIKKALE EKİBİ KARŞILAMADAN MEMNUN

Kırıkkale’den programa katılan İç Anadolu Yörük Türkmenler Dernekler Federasyonu Başkanı Ali İhsan Akkaya ve Federasyon Vekili Ali Rıza Koçoğlu ise karşılamadan memnun olduklarını dile getirdiler. Başkan Akkaya, “Programa katılmaktan dolayı çok mutluyuz. Burada Ertuğrul Gazi'mizi anarak, yörük şenliklerinde yerimizi aldık”

 

TÜRKMENLERİN SESİNİ DUYURUYORUZ

İç Anadolu Yörük Türkmenlerin sesini duyurabilmek için yıllarca mücadele verdiklerini ifade eden Akkaya, “Çok çalışarak ekip ruhunu aşılayarak yıllarca emek verdik ve bunun haklı gururunu ekibimiz ile beraber yaşadık ve yaşattık. Kırıkkale'nin adını her yerde duyurmak istedim ve elimizde geldiği kadarda duyurmaya çalışıyoruz” dedi.

 

GELENEKSEL PİLAV İKRAM EDİLDİ

Halk oyunları, Jandarma Genel Komutanlığı Merasim Bölüğünün gösterisi ve tören geçişinin ardından geleneksel pilav ikramında bulunuldu. Etkinlikler, Jandarma Genel Komutanlığına bağlı Çelik Kanatlar gösteri uçuşuyla tamamlandı.