TIP BAYRAMI KUTLANDI

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Dilek Kılıç Amfisi’nde, ‘Tıp Bayramı’ dolayısıyla program düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Dilek Keskin, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Turgut Deniz, öğretim üyeleri ile öğrencileri katıldı. Programın açılış konuşmasını bu yıl emekli olan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Selda Bülbül yaptı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ VAZGEÇİLMEZ YERİ VARDIR

Konuşmasına büyük felakette hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımıza ve yüze yakın hekime Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Prof. Dr. Selda Bülbül, “14 Mart Tıp Bayramı sadece hekimlere ve hastalara yönelik bir bayram değil insan varlığına yönelik bir bayramdır ve evrenseldir. Sağlıklı olmak, insan olmanın en önde gelen hakkıdır. Bu hakkı sağlamak üzere tüm bireylerin sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesinde, her türlü hastalıklardan korunmaları ve herhangi bir hastalığa yakalandıklarında da tedavilerinin yapılmasında hekimlerin ve sağlık çalışanlarının vazgeçilmez yeri vardır. Sağlık çalışanları toplumun ve bireysel vicdanların üzerlerine yükledikleri sorumlulukları yerine getirmek, bu yolda yürümek için büyük çaba sarfederler.

BU FAKÜLTEYE ÇOK ŞEY VERDİM

Bizler Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri olarak sağlıkta çağdaşlaşma adına, öğrencilerimize hekimlik becerilerini ustaca uygulamayı, klinik karar verme becerisini kazanmayı, tıbbi uygulamalardaki etik değerleri korumayı, hastalık ve sağlık kavramlarını kültürel, düşünsel, ekonomik ve sosyal olarak yaklaşabilmeyi öğretmeyi hedefledik. Bu fakülteye çok şey verdim, bir o kadar da çok şey aldım. O yüzden giderken mutluyum. Tüm yöneticilerime, hocalarıma, öğretim üyelerime, asistanlarıma, öğrencilerime, birlikte çalıştığım idari personele, hastalarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Buradan çok güzel duygularla ayrılıyorum” şeklinde konuştu.

YÜREĞİMİZDEKİ ACI HALA DEVAM ETMEKTE

Üniversite Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Keskin, “Yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle hepimizin yüreğimizdeki acı hala devam etmekte. Depremde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa ve hayatlarını devam ettirmeye çalışanlara sabır ve dayanma gücü diliyoruz. Önceki yıllarda geleneksel hale gelen öğrencilerimizin beyaz önlük giyme törenlerini öğrencilerimizle yüz yüze eğitim sürecine geçtikten sonra ileri tarihte yapmayı planlıyoruz” dedi.

LİDERLİK ROLÜNÜ BENİMSEDİK

Prof. Dr. Keskin, “14 Mart Ülkemizde Modern Tıp Eğitiminin başlangıcı kabul edilen Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire’nin 14 Mart 1827 Şehzadebaşı’ndaki Tulumbacıbaşı Konağında kurulmasının yıl dönümüdür. Aynı zamanda 1918’de Mondros Mütarekesi imzalanınca, 13 Kasım’da İngiliz askerlerinin Haydarpaşa Tıbbiyesini işgaline çözüm arayan tıp fakültesi öğrencilerinin 3. sınıf talebesi olan Hikmet Boran önderliğinde yurt savunma hareketini başlatmasının da yıldönümüdür. Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz mesleğimizi icra ederken bizler tüm sağlık çalışanları ile toplumda her zaman liderlik rolünü benimsedik. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta gelişen deprem sonrasında gönüllü olarak yardıma koşan hekimlerimize, hemşirelerimize, sağlık personelimize, başhekimimiz Turgut Deniz Hoca’ya nezdinde teşekkürlerimi sunuyorum. Bağışların toplanması, yardımların planlanması sırasında emeği geçenlere, öğrencilerimizin yüreğine hekimlik mesleğinin gerektirdiği özveriyi, yardımseverliği, görev aşkını aşılayan siz kıymetli hocalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Alkollü araç kullananlar yandı! Hapis cezası yolda! Alkollü araç kullananlar yandı! Hapis cezası yolda!

GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

Özveri, yoğun çaba ve uğraş gerektiren doktorluk mesleğinin acil çözüm bekleyen pek çok sorunu olduğunu söyleyen Prof. Dr. Keskin, “Çalışma koşullarının ağır olması, tükenmişlik hissi, hekime şiddet, çalışma ve ücret koşullarının eşitsizliği gibi nedenlerle her branştan giderek artan hekim istifaları, uzmanlık eğitim kadrolarının boş kalması nedeniyle pek çok fakülte ve hastanede tedavi hizmetlerinin aksaması, deneyimli tecrübeli ekibin kurumlardan ayrılmaları, önleyici sağlık hizmetleri, koruyucu sağlık hizmetlerine önem verilmediği halde tüketici sağlık harcamalarının giderek artması gibi sorunlar. Oysa hepimiz biliyoruz ki tıp tarihimiz başarılarla dolu. Başarımız ise tarihimizin toplumumuzun mirası geleneği ile bugünlere geldi. Özveri gerektiren mesleğimizin yeniden hak ettiği itibarı kazanması, Tıp Fakültemizin dünya çapında başarılar kazanması, sorunlarımızın en kısa zamanda çözülebilmesi umuduyla hepinizi saygıyla selamlıyorum ve 14 Mart Tıp Bayramınızı kutluyorum” dedi.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Konuşmaların ardından son bir yıl içerisinde Tıp Fakültesi’nde akademik yükseltme kadrosu alan ve akademik kadromuza katılan öğretim üyelerine biniş giydirme seremonisine geçildi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Dilek Keskin, Tıp Fakültesi’nde bu yıl emekli olan öğretim üyeleri Prof. Dr. Solmaz Erdem, Prof. Dr. Selda Bülbül’e katkı ve hizmetleri dolayısıyla plaket takdim etti. Prof. Dr. Esra Dilek Keskin, Tıp Fakültesi’nde 20 yıldan fazla hizmet veren öğretim üyeleri Prof. Dr. Ayşe Füsun Kalpaklıoğlu, Prof. Dr. Mehmet Tolga Doğru’ya katkı ve hizmetleri dolayısıyla teşekkür belgesi verdi. 2021-2022 Akademik Yılı Yayın Ödülleri almaya hak kazanan öğretim üyelerine başarı belgelerini verdi. Birincilik Belgesi Prof. Dr. Nuray Bayar Muluk’a, ikincilik belgesi Dr. Öğr. Üyesi Buğra İlhan, üçüncülük belgesi Doç. Dr. Ayşegül Alpcan’a verildi. Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. Haber: Ersin Atasayar

Editör: Manşet Gazetesi