Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Atila YILMAZ


BU FUTBOL ŞAMPİYONLUK İÇİN YETMEZ

BU FUTBOL ŞAMPİYONLUK İÇİN YETMEZ


Kırıkkalespor kendi sahasında konuk ettiği Kayseri Yolspor’u 1-0 yenerek zorda olsa 2. yarıya iyi bir başlangıç yaptı. Kırıkkalespor bu galibiyet ile 25 Ocak Pazar günü Ahi Stadı`nda oynayacağı Kırşehirspor derbisi öncesinde moral buldu.

Kırmızı-lacivertliler Zara Belediyespor’un farklı mağlup olduğu hafta ’da 8 puanlık farkın 5 ‘e düşmesi grubun yeni lideri olan Altındağ Belediyespor ile arasındaki 6 puanlık farkın devam etmesi nedeni ile ligde galiba her şey yeniden başlıyor.

*****

Gelelim Yolspor maçına bu maçta Kırıkkalespor’u beğenmedim.  Benim gibi tribünlerde yer alan sporseverlerde takımın futbolunu beğenmemiş ama futbolda bunlar olağan şeyler her zaman iyi olacaksın diye bir kaide yok. Kötü gününde ‘de olabilirsin mühim olan kötü gününde kazanmak işte biz Yolspor maçında bunu gerçekleştirdik ve çok önemli bir 3 puan alarak yolumuza devam ediyoruz.

*****

Ancak Maçta sergilenen olumsuz futbolu ’da göz ardı etmememiz gerekiyor. Takımdaki durgunluğun ve sahadaki mücadelenin vasatı aşamaması bize bir uyarı olmalı diye düşünüyorum. Kırıkkalespor rakibi karşısında defansı iyi yaptı. Savunma hattını sıkı tutup gol yememeyi başardılar sadece savunma oyuncuları görevlerini yaptı.

*****

Nihat Hoca Kırıkkale’ye geldiği günden itibaren hep hücuma yönelik ofansif oynayan ve oyunu çirkinleştirmeyen bir takım görüntüsünde bir Kırıkkalespor izlettirmişti. Kayseri Yolspor maçında tam tersi bir Kırıkkalespor izledik. Böyle bir takıma farkı artırıp rahatlamak gerekirken kendi kalesinde tehlikeler yaşadı.

Önde oynayan, pozisyon üretecek futbolcuları sahada yok gibiydiler. Doğru dürüst bir şey yapmadılar. 

                                                                *****
Oyun iyi değil. Ama şu psikolojik atmosferde alınan 3 puan süper. Kırıkkalespor eski günlerinde değil. Nihat hocamın takımında bu maçta bir üretken eksikliği vardı.  Bunu hocamda çok iyi biliyor ama ne yapsın elindeki malzeme bu.

Takımımızın çok acilen 2 veya 3 transfere ihtiyacı var bunu sezon başından beri söylüyoruz.  Zirve yarışı içerisinde yer almak istiyorsak çok acilen bu transferleri yapmak zorundayız. Yönetim eksik olan mevkilere transferleri yapmak için gecesini gündüzüne katıp imkânlarını zorluyor.

*****

 Ancak burada Şehrin Siyasilerine, İş adamlarına, Bürokratlara ve Esnafına büyük görev düşüyor. Şampiyonluk yolunda iyi bir ivme kazanmış Kırıkkalespor’a herkesin sahip çıkması gerekiyor. Grubumuzda tüm takımlar güçlerine güç kattı bunu Kayseri Yolspor maçında gördük

                                                                    *****                    
Bu futbol şampiyonluğa yetmez .Amacım Kırıkkalespor adına kara bir tablo çizmek değil tabi.. Hem de galibiyetle kapattığı bir haftanın ardından ama yol yakınken bu hatalardan ders çıkaralım diyorum Çünkü…

Zira Tekerlek kırıldıktan sonra, yol gösteren çok oluyor…