EĞİTİM

Kırıkkale Üniversitesi Öğrencileri Cumhuriyetin İzinde

Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Sınıf Öğretmenliği bölümü öğrencileri, ‘İnsan Hakları ve Demokrasi Eğitimi’ dersi kapsamında düzenlenen "100. Yılında Cumhuriyetin İzinde" temalı çalışma kapsamında Ankara'da gezi düzenledi. Dersin sorumlu öğretim elemanı Doç. Dr. Metin Elkatmış’ın sorumluluğunda, bir araştırma görevlisi ve 20 öğrenci, TBMM binaları, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve 15 Temmuz Demokrasi Müzesi'ni gezerek Türkiye'nin demokrasi tarihi ile ilgili bilgi edindi.

Doç. Dr. Metin Elkatmış, öğrencilerin insan hakları ve demokrasi konularında bilgi, beceri ve tutum kazanmalarını hedefleyen dersin, demokrasinin kalbinde gerçekleşmesinin büyük bir önem taşıdığını ifade etti. Programın, tarihi ve teorik bilgi aktarımının ötesine geçerek öğrencilere olayların gerçekleştiği mekanlarda ve kurumlarda bulunma fırsatı sunduğunu vurgulayan Elkatmış, bu yaklaşımın öğrenmeyi daha etkili ve unutulmaz kıldığını belirtti.

TBMM İNSAN HAKLARI İNCELEME KOMİSYONU’NA ZİYARET

Gazi Meclisin çalışma usullerini yerinde gözlemleyerek bilgi alan öğrenciler, meclis genel kurulunda izleyici olarak katıldı. Daha sonra TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunu ziyaret eden öğrenciler, komisyon çalışmaları ile hak arama yolları hakkında bilgi aldı. Ayrıca öğrenciler, soru cevap şeklinde geçen söyleşiye katıldı.

Haber Merkezi