200 hacı adayı uğurlandı 200 hacı adayı uğurlandı


BAŞKAN KUTLUCA GÜVEN TAZELEDİ

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanlığı 6´ncı olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Salonu´nda gerçekleştirilen kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından başladı. Kongrenin divan başkalığını Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş seçildi. Üyeliklerine ise Mehmet Türkoğlu, Faruk Vurgun, Selami Çakır seçildi. Kongrede aday olan mevcut başkan Veysel Kutluca, delegelerin güvenoyunu alarak yeniden başkanlık görevine seçildi.

 KIRIKKALE 20 YILDIR ÇOK ŞANSSIZ

Raporların oylanması ve okunmasının ardından bir konuşma yapan İl Başkanı Kutluca, “Kırıkkale´miz, başkent Ankara´nın yanı başındadır, ayrıca 46 ilin kavşak noktasıdır. Tabiri caizse; Türkiye´nin tam ortası ve kilit noktasıdır. Savunma sanayinin lokomotifi olan bir şehirdir. Rafineriye ev sahipliği yapmaktadır. Tüm bu avantajlarına rağmen, maalesef uzunca bir süredir sahipsizdir bu şehir. Her anlamda avantaj sahibi olan Kırıkkale, siyasiler ve yöneticiler yönünden ise özellikle son 20 yıldır çok şanssızdır. İhmal edilmektedir”

 MKE ADIM ADIM YOK EDİLMEKTEDİR

Kırıkkale´yi Kırıkkale yapan kurumlar geçmişten bugüne sistematik bir şekilde özelleştirme adı altında yok edildiğini söyleyen kutluca, “Geçmişte binlerce kişinin ekmek kapısı olan, hepimizin kursağından geçen lokmada hakkı olan Makine Kimya, bugün adım adım yok edilmektedir. Ayrıca diğer 80 ilimizde olan problemlerin tamamı burada da yaşanılmakta; geçim sıkıntısı, hayat pahalılığı, işsizlik, Kırıkkale´yi de derinden etkilemektedir. Enflasyon, zam, artan döviz kuru derken; esnafımız, çiftçimiz, emeklilerimiz, emekçilerimiz, Kırıkkale´nin çay ocaklarında, caddelerinde işsiz gezen, gezmek zorunda bırakılan gençlerimiz, hepsi; bıkmış, usanmış vaziyettedir”

 KIRIKKALE BİZİ ÖZLEDİ

“Kırıkkale bizi, biz de Kırıkkale´yi yakından tanıyor, birbirimizi iyi biliyoruz” diyen İl Başkanı Veysel Kutluca, “Biliyor ve görüyoruz ki; Kırıkkale bizi özledi, Milli Görüş iktidarını çok özledi. Bugün, Saadet Partisi´nin siyaset anlayışına tüm Türkiye´nin olduğu gibi Kırıkkale´nin de ihtiyacı var. Her geçen gün de bu ihtiyaç artmaktadır. Bugün salonumuzdaki bu coşku ve heyecan da bunu gösteriyor, Kırıkkale´nin sokakları da bunu haykırıyor” diye konuştu.

 FARKLI GÖRÜŞLER VAR

Kongreye katılan Genel Başkan Temel Karamollaoğlu ise; “Üzülerek ifade ediyorum, ama geçmişte de elbette tenkitler oldu, olacak da bu gayet tabii bir iş. Farklı görüşler var. Ama ben siyasetin bu kadar gerildiğine, insanların bu kadar ağır bir şekilde tahkir edildiğine emin olun şahit olmadım. 50 yıldır siyasetin içerisinde sayılırım. Yakından takip ederim. Allah rahmet eylesin Erbakan hocamızın siyasi hayata atıldığı tarihten beri hep gidişatı takip ettim”

 EMİRİN DEMİRİ KESTİĞİ BİR DÖNEMDEYİZ

“Bazıları garipseyebilirler. Ya bu kadar abartı olur mu? Bakın 1980 ihtilalinde bizi yönetim kadromuzu bütünüyle tutukladılar. Allah´tan o dönemde bizim genel idare kurulumuz sadece 24 kişiymiş, bugün olsaydık hapı yuttuyduk 75 kişi hapse girecekti. Ama biz hapishanedeyken de neticede davamızı iyi savunabilirsek gerçekleri ortaya koyabilirsek beraat edebileceğimize inanıyorduk, beraat de ettik. Hem de askeri bir mahkemeden. Hem de emirin demiri kestiği bir dönemde”

 ADALET MEKANİZMASINA GÜVENİLMİYOR

“Üzülerek ifade ediyorum. Bugün adalet mekanizmasına güvenilmiyor. Neden güvenemiyoruz? Çünkü mahkemeye giden, haklılığını ispat eden, ama buna rağmen hakkını alamayan bir sürü insan var. Binler, on binler bir kararname ile görevden alınmış, bir ithama maruz kalmış sonunda mahkemeye gitmiş haklılığını ispat etmiş ama görevine dönemiyor. Böyle bir ülkeye hukuk devleti denmez. Kimse kusura bakmasın, ben diyemem. Hakimler karar verecek devlet yöneticileri ona uymayacak. Orası hukuk devleti olmaz”

 TEPKİLERİ YERSİZ

“Öyle vasıflandırılamaz. Onun için bu noktada görüşlerimi ifade ederken biliyorum bazıları farklı kanaat belirtecekler. Belki tepki gösterecekler. Ama tepkileri yersiz. Bir ülkede adaletin kamil manada tecelli ettiğine inanabilmek için en önemli gösterge, iktidar partisiyle ilgili kanaatleri var, davanız var, mahkemeye giderseniz kazandığınız takdirde o yerine getiriliyorsa orada adaletin var olduğunu söylemek biraz daha rahat. Ama her zaman iktidar haklı muhalefet haksız gösteriliyorsa burada adalet tecelli eder diye inanmak mümkün değil” dedi.

 

YÖNETİM KURULU ÜYESİ

Selami Çakır

Musatfa Başkan

Müin Yıldız

Harun Kutluca

Hakan Özkan

Ömer Çavuşoğlu

Mustafa Can

Metin Korkmaz

Ali İHSAN Akgün

Tarkan Zaim Yaşar

Muhammet Kaya

Mehmet Erduhan

İsmail Sarıgül

Cemalettin Akkurt

İL DİSİPLİN KURULU ÜYELERİ

Mehmet Türkoğlu

Abdurrahman Bulum

Halim Uça

İsmail Akay

Tayyip Güventürk

 

 

Haber: Kenan Kuzucu