Dünya Rabia günü nedeniyle Genç Memur Sen Şube Başkanlığı tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Hüseyin Kahya Parkı önünde yapılan açıklamada Memiş Rabia meydanında özgürlük ve demokrasi nidalarını ölüm feryatlarına döndüren zulüm ve vahşetin üzerinden tam bir yıl geçtiğini söyledi. Mısır'da darbeci Sisi'nin Suriye'de cani Esad'ın Gazze'de katil İsrail'in Doğu Türkistan'da vahşi Çin'in insan katletmesini insanlık onurunu çiğnemesini daha ne kadar seyredeceksiniz ifadelerini kullandı.

Ey ümmet ayağa kalk

Memiş yaptığı basın açıklamasında 'Dünyadaki zulüm kuşatmasını sen bitireceksin.İnsanlığın katline ferman çıkaran kirli küresel ittifakı sen yok edeceksin. Ortadoğu'yu ve Arap yarımadasını kürsel sömürü şebekelerini petrol pazarlığını mekan olmaktan Siyonist İsaril eliyle Müslüman mezarlığı yapılmaktan sen kurtaracaksın.Dünyanın yeniden insanlığın olmasına barışın kardeşliğin ve huzurun hakim olduğu yeni bir dünya kurulmasına öncülük yapacaksın' ifadelerini kullandı.

İnsanlığın vicdanlara seslenme günüdür

Keskin’de Gençlik Şöleni coşkuyla kutlandı Keskin’de Gençlik Şöleni coşkuyla kutlandı

Genç Memur Sen Şube Murat Memiş Rabia'nın artık Mısır'da bir meydan adı olmadığını insanlığın zulme ve zalime meydan okuma alanı olduğunu söyledi. Memiş '14 Ağustos Dünya Rabia günüdür.Rabia günü insanlığın vicdanlara seslenme günüdür.Rabia günü ümmetin kim olduğuna bakmazısın mazlumlara el verme günüdür. Rabia günü insanlığın ümmetin dünyanın bütün zalimlerine birlikte direnme ve diklenme günüdür. Rabia günü çocuklarımıza gelecek nesillere dünya insanlığına birlikte yaşabileceğimizi birlikte yol alabileceğimizi zulmü ve zalimleri birlikte bitirebileceğimizi haykırma günüdür' ifadelerine yer verdi.

Zulme direneceğiz

Genç Memur Sen Şube Murat Memiş insanlığın ortak acısına son verme günü olarak Rabia günün gördüklerini belirterek 'Biz Rabia gençliği olarak esmanın yolunda giden dünya gençleri olarak insanlığın ve vicdanların bu çağdaki güçlü sesleri olarak ,ümmetin bu çağı kuşatan merhamet adalet ve medeniyet nefesi ve neferleri olarak söz veriyoruz ve diyoruz ki İnsanlığın ve ümmeti ayağa kaldıracağız.Zulme direneceğiz. Zalimin karşısında diz çökmeyeceğiz. Emperyalistlere biat etmeyecek küresel sömürü düzenine son vereceğiz' ifadelerini kullandı

Dua edildi

Basın açıklamasının ardından dünyada zülüm gören tüm Müslümanlar için dua edildi. Duanın ardından topluluk sessiz bir şekilde bölgeden ayrıldı.