Çiftçiler gözünüz aydın! Destek başvuruları başladı! Çiftçiler gözünüz aydın! Destek başvuruları başladı!


Yüksek İhtisas Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Emrah Topbaş  ve Çocuk Cerrahisi Uzmanı  Op. Dr. Özlem Yandım yaptıkları başarılı bir ameliyatla ileri yaşlarda böbrek yetmezliği çekmesi yüksek olan 11 aylık bebeği  sağlığına kavuşturdular. Yüksek İhtisas hastanesinde ilk kez  yaşı bile dolmayan hastaya böyle bir uygulama yapıldığı ve ameliyatında başarılı bir şekilde geçtiği belirtildi.

ERKEN DÖNEMDE MÜDAHALE

Yüksek İhtisas Hastanesinden operasyonla ilgili olarak yapılan açıklamada “İleri derece  böbreğe doğru idrar kaçağı ve böbreklerin genişlemesi (vezikoüreteral reflü , bilateral hidronefroz)  tanısı ile böbrek yetmezliği gelişebilecek  11 aylık kız hasta hastanemizde ilk defa gerçekleştirilen başarılı bir operasyon ile şifa bulmuştur.  Hastanemiz Üroloji Uzmanı Op. Dr. Emrah Topbaş ve çocuk cerrahisi uzmanı  Op. Dr. Özlem Yandım´ın gerçekleştirdiği  ameliyatla (Bilateral Üreteroneosistostomi operasyonu) erken dönemde müdahale edilerek, idrar kesesinden böbreklere doğru olan idrar kaçağı, idrar kesesinde yeniden  kanal oluşturarak durdurulmuştur. Böylece idrarın böbreğe geri dönerek böbreğe vereceği zarar önlenmiş,  kronik böbrek yetmezliğinin önüne geçilmiş ve hasta sağlığına kavuşmuştur. Çok yüksek maliyetlere yapılabilen bu operasyon hastanemizin kendi imkanları ve hastanın sosyal güvenliği kapsamında ücretsiz olarak yapılmıştır. Hastanın bundan sonraki kontrol takipleri yine hastanemizde devam edecektir ” ifadelerine yer verildi

BAŞARILI AMELİYATLAR DEVAM EDECEK

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Uz. Dr. Tekin Akça ile Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter  vekili  Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Mehmet Emin Demir,  başarılı bir cerrahi operasyon sonucunda bir yaşının altında olan minik hastanın,  ileride kronik böbrek yetmezliğinden ve diyalizden kurtarılarak sağlığına kavuştuğunu belirterek,  ameliyatı gerçekleştiren ekibe teşekkür etmiştir.  Buna benzer organ kurtarıcı sonuçları olan ameliyatların artarak devam edeceğini belirtmişlerdir.