Yeni sezona kurtuluş parolası ile başlayan Kırıkkalespor'da daha ilk hafta evdeki hesap çarşıya uymadı. Kayseri temsilcisi Yolspor karşısında iyi futbol oynamasına rağmen son dakikalarda kalesinde gördüğü gol ile mağlup oldu. Kırıkkalespor böylece son yedi sezondur sezonun açılış maçında deplasmanda oynadığı karşılaşmalarda aldığı başarısız sonuçlara bir yenisi daha eklemiş oldu.

Maçtan dakikalar

İlk yarıda oyunun hakimi idi

Sezona Şampiyonluk parolası ile başlayan Kırıkkalespor ilk maçında deplasmanda Kayseri Yolspor ile karşı karşıya geldi. Maça iyi başlayan taraf Kırıkkalespor oldu. Maçın başında oyun hakimiyetini eline alın kırmızı lacivertliler kanatlardan getirdiği ataklarla etkili oldu. Maçın 12. Dakikasında gelişen Kırıkkalespor atağında Osman'ın yaptığı ortaya arka direkte kafa ile topu filelere gönderen isim Bahri oldu. Ancak maçın hakemi bu golü Bahri'nin faul yaptığı gerekçesi ile iptal etti. Maçın 35. Dakikasında gelişen ev sahibi ekip atağında Onur'un ortaya çıkardığı topa kimse dokunamayınca top doğrudan auta gitti. 38. Dakikada Murat ceza sahası dışındaki sert şutunu kaleci B. Mustafa son anda kornere çeldi. 42. Dakikada Cansın seri çalımlarla ceza sahasına gidi sert şutu kaleci B. Mustafa'da kaldı. İlk yarıda başka pozisyon olmayınca devre 0-0 sona erdi.

İkinci yarı

Maçın ikinci yarısına da iyi başlayan taraf Kırıkkalespor oldu. Devrenin hemen başında oyun hakimiyetini eline alan kırmızı lacivertiler rakip kaleye yüklenmeye başladı. Maçın 56. Dakikasında gelişen Kırıkkalespor atağında Bahri'nin şutu kalecide kaldı. 60. Dakikada sakatlanan Tunahan'ın yerine Veysi oyuna girdi.Ataklarını sıklaştıran kırmızı lacivertiler rakip takımında oyunu kendi sahasında kabul etmesinden dolayı pozisyon bulmakta zorluk yaşadı. Bu dakikalarda ceza sahası dışında çektiği şutlarla gol arayan Kırıkkalespor bu şutlar etkili olmayınca istediği golü bir türlü bulamadı. Maçın 85. Dakikasında Murat kaleci Mustafa ile karşı karşıya kaldı vuruşunu kaleci B. Mustafa kornere çeldi. Kornerden gelen topu uzaklaştıran Kayseri Yolspor hızla kontra atağa çıktı. Sağ kanattan gelişen atakta Ümit attığı ters topla ceza sahası dışında buluşan Selahattin plase bir vuruşla topu filelere gönderdi 1-0 Kalan dakikalarda Kırıkkalespor'un atakları sonuç vermeyince maç ev sahibi Kayseri Yolspor'un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

SAHA: Vali Nihat Canpolat

HAKEMLER: Tarık Güldal (***), Fahri Dere (***), Hakan Akköl (***)

KAYSERİ YOLSPOR: B.Mustafa (***), Emer (**), K.Mustafa (**),Levent (**),Selçuk (**),Ümit (***),Selahattin (***), Onur (**), Ozan (***), Turgay (**), Mehmet (***)

KIRIKKALESPOR: B. Muhammet (**), Murat (**), Yasin (***), Sabri (***), Tunahan (**)(Dk 60 Veysi **) Hasan(**) Osman (**)(Dk 75 Mustafa *), Celal (***), K. Muhammet (**) (Dk 80 Burak*),Bahri (***),Cansın (**)

GOLLER: Dk 87 Selahattin (Kayseri Yolspor)

****/*//*/*/*/

Kırıkkalegücü, TFF’nin erken seçime gitmesi için imza attı Kırıkkalegücü, TFF’nin erken seçime gitmesi için imza attı

Taraftar yine yanında

Kırıkkalespor'u sezonun ilk maçında taraftarı yine yalnız bırakmadı. Pazar sabahı erken saatlerde yola çıkan taraftarlar maçın başlamasına bir saat kala Vali Nihat Canpolat stadının tribünlerinde yerlerini aldılar. Maçın başından sonuna kadar takımlarını destekleyen taraftar maçın sonunda yenilen şok golle buz kestiler. Maçın sonunda ise uzun süre antrenör Hüseyin Cengiz'i istifaya davet ettikler.

*/*/*/*/*/*/*/

Anketler Kırıkkalespor demişti

Maçtan önce yapılan anketlerde favori görülen takım Kırıkkalespor oldu. Bir internet sitesi tarafından yapılan ankette Kim Kazanır sorusuna 68 kişi oy kullandı. 68 oyun 48'in de Kırıkkalespor kazanır derken 16 kişi Kayseri Yolspor kazanır oyu kullandı. 6 kişi ise maç berabere biter oyunu kullandığı görüldü.

*/*/*/*/*/

Golcü çok gol yok

Kırıkkalespor'un Kayseri Yolspor maçında ortaya koyduğu futbol taraftar tarafından beğenilirken golcu oyuncu eksikliği yine su yüzüne çıktı. Sezon başında Sincanspor'dan transfer edilen Ufuk dışında golcü oyuncu transferinin yapılmaması dikkatleri çekmişti. Daha sonraki haftalarda tamını gol yollarındaki sıkıntısı belirmiş Burak ve Kadir transferleri yapılmıştı. Bu iki futbolcunun da teknik kadro tarafından hazır görülmemesi Ufuk'un da Sorgun maçında kırmızı kart görmesi ile cezalı duruma düşmesi nedeniyle Yolspor karşısında santrafor mevkiinde Bahri ile başlamak zorunda kaldı. İlerleyen dakikalarda bir çok pozisyon bulan kırmızı lacivertliler golcü oyuncu eksikliği nedeniyle ilk deplasmandan puansız olarak dönmüş oldu.

*/*/*/*/*