KIRIKKALE’DE BUGÜN HANGİ ECZANELER NÖBETÇİ 11 MAYIS 2024 KIRIKKALE’DE BUGÜN HANGİ ECZANELER NÖBETÇİ 11 MAYIS 2024


Poliklinikleri gezdi

Ödül töreni öncesi Yüksek İhtisas Hastanesi Poliklniklerini gezen Vali Kolat muayene bekleyen vatandaşlarla kısa bir süre sohbet etti. Vatandaşlar Kolat'a yalpan çalışmalar nedeniyle teşekkür ettiler. Aksaklık gördükleri bazı şeylerinde düzeltilmesi için Kolat'tan yardım talep ettiler

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde düzenlenen ödül törenine; Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Eşi İlksen Kolat, Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Uzun, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr.Feramiş Ender Güngüneş ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr.Dilek Öztaş katıldı.

Olumlu gelişmeler yaşanıyor

Yılın Hemşiresi Ödül Töreninde söz alan İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Uzun konuşmasında, hiçbir ayrım yapmaksızın tüm sağlık çalışanlarının Sağlık Müdürlüğü için aynı değerde olduğunu ve fedakarca yapılan tüm hizmetlerin alkışlandığını ifade etti. Türkiye'deki sağlık sisteminde 2002 yılından bu yana yaşanan tüm olumlu gelişmelerde ebe ve hemşirelerin de yüksek katkısı olduğunu vurgulayarak, Hemşire Nazmiye Erduran nezdinde tüm çalışanlara teşekkür etti.

Kaliteli hizmet vermek

Vali Ali Kolat yapmış olduğu konuşmasında; İlimizin sağlık yönünden her geçen gün daha iyi noktalara ulaştığını, ilimizin sağlık sisteminin Ankara'ya bağımlı kalmadığını ifade etti. Kolat 'Emsallerinden biraz daha fazla hizmet edenleri biz ön plana çıkarıyoruz. Ben bu vesileyle Hemşire Hanım'a teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Biliyorsunuz son yapılan değerlendirmelerde biz Türkiye sıralamasında ilk üçe girdik. Hizmetler açısından oldukça iyiyiz. Bütün birimlerimizi büyük oranda buraya topladık. Daha rahat ve daha temiz bir ortamda hizmet veriliyor. Tıbbi malzemelerimiz ve araçlarımız büyük oranda yenilendi. Bunlar yerleştirildi. Ş imdi daha kaliteli bir hizmet veriliyor. Polikliniklerden de vatandaşlarımız son derece memnun. Eskiden bir idareci polikliniklere girmeye çekinirdi. Çünkü çok şikayetler geliyordu. Şimdi rahatlıkla giriyoruz. Vatandaş memnuniyeti rahatlıkla ifade ediyor. Bu vesileyle hepinizi kutluyorum. Eskiden biz büyük oranda hastalarımızı Ankara'ya gönderirdik. Şimdi ise hastalarımızı artık göndermiyoruz. Çok kritik hastalar söz konusu olursa gidiyor. Açık kalp ameliyatı, bay ps ameliyatı yapılıyor. Bunlar çok önemli adımlar. Bu açıdan da hem Üniversite Hastanemiz hem de Yüksek İhtisas Hastanemiz iş birliği yapıyor. Karşılıklı teknik destek veriyoruz. Eleman desteği veriyoruz. Bütün amacımız bizim vatandaşa daha kaliteli bir hizmet verebilmek. Bu çalışmaların sonucunda da çevre illerden de hasta gelmeye başladı. Bu da önemli bir gelişmedir. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.' Şeklinde konuştu.

Ödülünü verdi

Konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi. Vali Ali Kolat'ın elinden başarı belgesini alan 23 yıllık hemşire Nazmiye Erduran, kendisinin yılın hemşiresi adayı olarak seçilmesinin kendisini onurlandırdığını, bu kapsamda kendisinin aday olarak seçildiğinden dolayı teşekkürlerini ifade etti.