YEREL BASIN İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

 

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı ile yönetimi, ´10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´ nedeniyle yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. Varlı,  “Geçmişte olduğu gibi bizler her zaman basın kuruluşlarının yanındayız” dedi.

O ilçede vatandaşlar belediyeye gitmeden işlemlerini yapıyor O ilçede vatandaşlar belediyeye gitmeden işlemlerini yapıyor

 

ÜLKENİN EN ÖNEMLİ KURUMUDUR

´10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´ nedeniyle Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, TSO Genel Sekreteri Ahmet Şerbetçioğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan vekili Cihat Mencet, Meslek komita üyesi Hasan Akyıldız, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. Varlı, “Basın, bir ülkenin en önemli kurumlarından biridir. Özellikle bizim gibi Anadolu şehirlerinde yerel basının ayakta durması gerekiyor. Bizler oda olarak yerel basınımızın ayakta durması, vatandaşlarımızın haber almasını sağlaması adına bizde elimizden geleni oda olarak yapmaya çalışıyoruz” dedi.

 

ÜST SEVİYEDE TUTMAYA ÇALIŞACAĞIZ

“Başkanlık görevinde uzun süre olduğunu ve bu kapsamda her zaman basın ile iç içe olduğunu dile getiren Varlı, “Her zaman sizlerle iyi ilişkiler yürütmeye çalıştık. Bundan sonra da inşallah yine ilişkilerimiz en üst seviyede tutmaya çalışacağız.  Basının içinde iki tane temsilcimiz var. Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan vekili Cihat Mencet, Meslek komita üyesi Hasan Akyıldız, dolayısıyla iç içeyiz. Şehrimizin sorunlarını giderme noktasında hep beraber hareket etmeye çalışıyoruz. Burada basının önemini bizler kavramış durumundayız.”

 

ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ HERKES YAPMALI

“Elimizden gelen her türlü desteği yapmaya çalışıyoruz. Sizler gerçekten basın çalışanları olarak bu sektörün emekçilerisiniz. Size destek olma noktasında tüm şehrin kurumlarının, tüm şehrin STK´larının yerel basını yaşatma anlamında üzerlerine düşen görevleri yapmalıdır. Bizler kendi adımıza bu görevleri yaptığımıza inanıyoruz. Eksikliklerimiz mutlaka vardır ama bunları gidermek için hep birlikte çalışma sergiliyoruz. Bu eksikliklerimizi giderme noktasında yapılacak çalışmalarla gidereceğiz.”

 

MÜCADELE TAKDİRE ŞAYANDIR. 

“Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri vardır. İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her türlü şartta görevlerini yerine getiren gazetecilerimiz mesai saati gözetmeksizin, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için verdikleri mücadele takdire şayandır” dedi. Haber: Ayşe Soysal