ZABITA GECE 1´E KADAR GÖREVDE

Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Yaylacık Zabıta Karakolu´nda görevli 5 zabıta memuru gece saat 01.00´a kadar parkın düzenini sağlıyor. Seyyar satıcılara engel olarak yere çekirdek kabuğu atanlara cezai işlem uygulayan memurlar, ayrıca emniyetten de destek alarak vatandaşları rahatsız edenleri uyarıyorlar.

 

YERE KABUK ATANA 105 TL CEZA

Konu ile ilgili gazetemize bilgi veren Zabıta Müdürü Tuncay Bulut, kabahatler kanununa göre yere çekirdek kabuğu atan kişilere 105 TL para cezası uygulanacağını söyledi. Müdür Bulut, park ve bahçelerde yeşil alan ve çimlendirme çalışmalarının yapıldığını, ancak duyarsız kişilerin kabuklu yemişleri yiyerek kabuklarını yerlere atması sonucu yaptıkları çalışmaların boşa gittiğini söyledi.

 

KALEFEST 2024 4 gün sonra Kırıkkale’de başlıyor KALEFEST 2024 4 gün sonra Kırıkkale’de başlıyor

ÇEKİRDEK KABUĞU ÇİMLERİ KURUTUYOR

Atılan kabukların görsel çevre kirliliği oluşturduğu gibi çimlere ve yapılan yeşillendirme çalışmalarına da zarar verdiğini belirten Bulut, ´´Kabuklu yemişler tuzlu olduğu için, tuz, suyu gördüğü zaman ayrışıyor ve toprağa karışıyor. Tuz hem toprağın mineral dengesini bozuyor hem de çimlerin kurumasına yol açıyor´´

ŞİKAYETLER ALIYORUZ
Çevreye duyarlı vatandaşlardan çekirdek kabuklarının yerlere atılmasıyla ilgili çok sayıda şikayet aldıklarını ifade eden Bulut, kabuklu yemişlerin kabuklarını yerlere atarak çevreyi kirletenlere cezai işlem uygulanması konusunda karar aldıklarını söyleyerek, bu konuda Kırıkkale halkının biraz daha duyarlı olmaya davet etti.

 

KIRIKKALE İÇİN HEPİMİZ EL ELE VERMELİYİZ

‘Kırıkkale için hepimiz el ele vermeliyiz´ diyen Müdür Bulut, “Biz hiçbir vatandaşımıza cezai işlem uygulamak istemiyorum. Sizlerde lütfen Zabıta arkadaşlarımıza yardımcı olun. Kırıkkale ay çekirdeğinin tescillenmiş olması güzel ama buda sokaklarımızı pisletmeyi gerektirmiyor” dedi.  

MANŞET ÖZEL HABER