Son zamanlarda bir algı operasyonudur almış başını gidiyor. Yenişehir uyuşturucu yuvası, Yenişehir fuhuş yuvası diye. Aynaya bakmayan zübükler Kırıkkale´nin en değerli, en güzel, en sosyal bölgesine olmadık iftiralar atıyorlar. Yenişehir´in değerlerini yazının son kısmında yazacağım ancak önce şu algıyı bir öldürmemiz gerekiyor…

Fuhuş kısmından başlayalım! Yenişehir Bölgesinde günlük apartlar var. Günlük Apart ticareti, tatil bölgelerinden, tüm yurdumuza hızla yayıldı. Özellikle dışarı illerden ziyaretçi alan bölgelerde, ev-otel şeklinde hizmet anlayışı doğdu. Şayet bizler bu apartların bazılarının kanun dışı çalıştığını, vergi vermediğini eleştiriyorsak, hep birlikte dim dik duralım! Yok, eğer bu apartların randevu evi gibi çalıştığını savunuyorsanız, orada durun kardeşim. Çünkü o apartlarda KYK yurdunda kalan kızının mezuniyet törenine gelen Karslı ailede kalıyor. Yurtta yeterli ders çalışma ortamı bulamayan öğrencilerimizde, sınav zamanlarında kalıyor o evlerde. Çocuğu Kırıkkale Üniversitesinde okuyan ve çocuğunun hastalandığı haberini alan, okuldan geri kalmasın, diye Kırıkkale´ye gelen öğrencinin annesi de kalıyor o evde. Bir aylık, 2 aylık Kırıkkale´de işi olan mühendiste hatta doktorda kalıyor o apartlarda. Yılını tamamlamış, örgün eğitimi kalmamış ancak alttan birkaç dersi kalmış, sınavları verip, mezun olmak için sınav zamanı Kırıkkale´ye gelen öğrenci de kalıyor o evde. Karısı ile kavga eden ve birkaç gün durumun netleşmesini bekleyen, mazlum abi de kalıyor o evde. Otellerde kimler kalıyorsa, apartlarda da onlar kalıyor. Günlük apartlarda fuhuş var diyorsanız, en fazla oteller kadar var. Alkol var diyorsanız en fazla oteller kadar var. O zaman otelleri de kapatalım!

Bu kadar mı? Hayır! Ömründe gece saat 12´de, 1´da dışarıda kadın görmemiş memleketimizin abazalık yüklü, dürzüsü-dümbüğü, cehaletle kaplı, sapkını gece saatlerinde yalnızca arkadaşları ile kafede oturan, en az karısı veya bacısı kadar temiz ve namuslu olan kız çocuğu için kullandığı ifadeler yüzünden herkes sanıyor ki bu kızlarımız kötü kızlar. Ulan o çocuklar buraya okumaya gelmişler! O çocuklar burada ders çalışmaya gelmişler. Elbette dışarı çıkacaklar, elbette yemeklerini bistroda yiyecekler, kahvelerini kafede içecekler. Ders çalışmaktan bunalıp veya uykusu gelip, hava almak için, uykularını açmak için dışarı çıkacaklar. Tabi ki sevgilileri olacak 20´li yaşlarda kanı kaynayan, güzelliklerinin, yakışıklılıklarının en üst seviyede oldukları bu yaşlarda. Elbette daha çok gülecekler, elbette daha sosyal olacaklar, 45 yaşında bir insana göre. Yahu sizin kızınız, bacınız, sevgiliniz yada nişanlınız Üniversiteyi dışarıda okumadı mı? Sizin namuslarınız bu saatlerde dışarıya çıkmadı mı? Bu yakıştırmayı sadece okumak için şehrimize gelmiş insanlara nasıl yapıyorsunuz? Sırf Yenişehir´i kötülemek için, binlerce kız çocuğunun ahını alıyorsunuz, Allah bunu çıkartmaz mı?

Kırıkkale’de sağanak yağış etkili oluyor Kırıkkale’de sağanak yağış etkili oluyor

Gelelim uyuşturucuya! Kırıkkale Merkez´de ne kadar uyuşturucu varsa, Yenişehir´de de o kadar var. Gelin hep beraber temizleyelim. Emniyet birimleri zaten şehrimizde nerede ise torbacı bırakmadı. Allah hepsinden razı olsun, Polis ekiplerimiz var gücü ile bu alanda mücadele ediyorlar. Sayın Emniyet Müdürünün bu konuda ki hassasiyeti, ciddi oranda bir temizlik getirdi. Böyle devam edeceğine inanıyor ve umut ediyorum. Uyuşturucunun hedefi her zaman gençler olmuştur. Dolayısı ile okul önlerinde satılıyor bu meretler! Kırıkkale´nin en büyük genç nüfusuna sahip olan bölgemizin Yenişehir olması da tacirlerin iştahını kabartıyor elbette. Ancak İzmir Buca´dan, Ankara Kolej´den çok çok daha temiziz. Muş Alparslan Üniversitesinin etrafından, Eskişehir Osman Gazi ve Anadolu Üniversitesinin etrafından daha kötü değiliz.

Şimdi bunları neden yazıyorum. Yerli olun kardeşim, milli olun milli! Sırf siyasi olarak Yenişehir´i lekelemek adına, Kırıkkale´nin geleceği ile oynamayın! Şimdi kendinizi Adanalı bir baba yapın, oğlunuz veya kızınız Kırıkkale Üniversitesini kazandı. Araştırdınız, Yenişehir Bölgesini… Birde bakıyorsunuz ki Yenişehir Uyuşturucu Bölgesi olarak lanse edilmiş. bunun yalan olduğunu bilir misiniz? Fuhuş desen tavan yapmış şeklinde haberler, basın açıklamaları ile karşılaşmış! Gönderir mi, o yaşa getirdiği yavrusunu, bir insan? Öğrenci gelmez ise Kırıkkale Üniversitesine, puanları düşmez mi? Puanları düşünce, zaten rektörü yüzünden yerlerde sürünen eğitim seviyesi düşmez mi? Kime iyilik yapmış oluyorsunuz! Sırf siyasi bir leke vurmak adına yazdığınız bir kaç anlamsız, cümle yüzünden, Kırıkkale´nin geleceği ile neden oynuyorsunuz?

Gelelim Yenişehir´e… Kırıkkale´nin en güzel kafelerinin olduğu, en profesyonel işletmecilerin olduğu, en güzel hizmetin olduğu, üstelik Kırıkkale Merkez´den daha hesaplı işletmelerimiz olan bir bölgemiz. Öğrencilerimiz ile Kırıkkaleli gençlerimizin uğrak buluşma noktası. Kahvehane kültürünü yıkmış elit ve nezih mekânlarında okey oynayabileceğiniz, ailenizle, kimsenin (Kırıkkale Merkezden daha az dangalak var) rahatsız etmeyeceği keyifle sohbet edebileceğiniz bir bölgemiz. Sosyallik alanında Kırıkkale´nin en güzel bölgesi, tabiri caizse Kırıkkale´nin Çukurambarı! Gencecik öğrencilerimizin, cıvıl cıvıl sesleri ile derslerin konuşulduğu, akşam gezintilerinin yapıldığı, karanlık veya kör noktası olmayan bir bölgemiz. Şehirlerin gelişmişliği yaşama saatlerine göre hesaplanır. Örneğin İstanbul 24 saat yaşanan tek şehrimizdir. Kırıkkale´nin belki de orta Anadolu´nun 22 saat ile en çok yaşayan bölgesi.

Melek Girmez diye tabir ettiğimiz bölgeyi, Cumhuriyet Meydanının arkasında ki Parkı, Adliyenin arkasında ki otoparkı, Bahçelievler, Yuva ve Yenimahalle´nin köhne yerlerini geçtik, Yenişehir´e mi geldik? Söylediğim gibi, Emniyet Birimlerimiz şehrin her bir köşesini kontrol ediyor. Genç nüfus olması, tacirlerin iştahını kabartıyor ama yemin ederim Yenişehir, Kırıkkale´nin en temiz bölgelerinden birisi. Kimse kusura bakmasın, gencecik kızlarımıza, esnafımıza, Kırıkkale´mizin gözbebeği olan bölgemize iftira atmasın!!!