Ballışeyh ilçesinin Yenili Köyünde yapımına başlanan camiinin temel atma törenine, Vali Ali Kolat, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın, Müftü Yardımcısı Kemal Cengiz, Cami dernek Başkanı ve eski İl genel meclis üyesi Selim Aksoy, Köy Muhtarı Bemirel Bakır davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Teşekkür ettiler

Temel Atma Töreni, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Törende konuşan dernek Başkanı Selim Aksoy köylerine yeni bir cami yapılması için gerekli çalışmayı yaptıkların ve destek veren herkese teşekkür etti. Köy Muhtarı Demirel Bakır tüm misafirleri köylerinde ağırlamaktan mutlu olduklarını yeni yapılan caminin köydeki ihtiyacı karşılayacağını söyledi. Törende konuşan Müftü Yardımcısı Kemal Cengiz, mabetlerin bulunduğu şehrin manevi kimliğini gösterdiğini dile getirerek, bu caminin en kısa sürede yapılacağını ümit ettiğini söyledi.

Benim köyüm

Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, bu camiinin yapım çalışmalarında emeği geçenlere teşekkür ederek, Yenili Köyü halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Bakın eski caminin yerinin dedesine ait olduğunu belirterek ' Köy benim köyüm. Caminin yapım aşamasından önce böyle bir projeleri olduklarını söylediklerinde seve seve kabul ettim.Eski camini yerine yeni bir caminin yapılması beni fevkalede sevindirdi' şeklinde konuştu.

Toplumsal bütünlük alanı

Bahşılı Kaymakamı Yusuf Yıldırım ise, camilerin sadece namaz kılınıp dua edildiği bir yer olmadığını, ayrıca toplumsal birlik ve bütünlüğün sağlandığı yerler olduğunu söyledi. Yapılacak olan bu caminin devlet ve hamiyetperver vatandaşların gayretleriyle en kısa sürede yapılacağını ifade etti.

Bir çok hizmet getirdik

Temel Atma Töreni'nde konuşan Vali Ali Kolat Köylerde ciddi bir boşalma söz konusu olduğunu bunun sadece Kırıkkale'ye bağlı bir husus olmadığını belirtti. Kolat Anadolu'nun bütün köylerinde boşalma olduğunu belirterek ' Şimdi Kırıkkale'mizin merkez nüfusu 193 bin. Ankara da oturan Kırıkkaleli ise 182 bin civarında. Köylerimiz yaşanılır hale geldikçe, yeni yatırımlar yapıldıkça, şehirdeki imkanlar köye aktarıldıkça artık vatandaşlarımız şehrin sıkıcı hayatından ayrılıp, daha yaşanabilir, toprakla ve doğayla iç içe olabilmek açısından doğduğu, büyüdüğü yerlere geri dönmeye başladılar. Köylerine yeni ev yapıyorlar. Kendileri geldiği için çocukları da geliyor. Bu anlamda köyün ihtiyaçları da kendiliğinden artıyor. Biz köylerimize, Valilik, İl Özel İdaresi ve diğer Kamu Kurum ve Kuruluşları olarak birçok hizmetler getirdik' ifadelerini kullandı

Zihinsel engelli depremzedenin 'gelinlik giyme' hayali gerçek oldu Zihinsel engelli depremzedenin 'gelinlik giyme' hayali gerçek oldu

Camiler hayatımızda önemli bir yer tutuyor

Vali Kolat 17 köyün Kalkınma Ajansından destek almak suretiyle güneş enerji sistemini yerleştirdiklerin ve bu sistemle güneşten elektrik üretiklerini ve ürettikleri elektrikle de köyün içme suyunu karşıladıklarını söyledi. Kolat 'Biz bu çalışmaları devam ettiriyoruz. Daha sonra asfalt ve kanalizasyon çalışmalarında da ciddi katkılarımız oldu. Bu yapılacak camii konusunda da İl Özel İdaremizin ve diğer Kamu Kurum ve kuruluşlarımızın da ciddi katkıları olacak. Bizim bütün amacımız köyleri özlenir ve yaşanabilir bir hale getirmek. İnşallah meyvelerin ve sebzelerin bol olduğu canlı canlı olduğu bir köy istiyoruz. Bu camii de en kısa sürede yapılır. Camiler hayatımızda önemli bir yer tutuyor. İyi niyetle, samimiyetle, gayretle yola çıktıktan sonra, yapılmayacak bitirilmeyecek hiçbir iş yoktur. İnşallah vatandaşlarımızın gayretleriyle bu inşaat en kısa sürede bitirilecektir. Bu vesileyle bu çalışmalardan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.' dedi.

Dualarla temel atıldı

Protokol konuşmalarından sonra, Vali Ali Kolat ve diğer davetliler, Yenili köyüne yapımı başlanan caminin temelini kesilen kurban ve dualar eşliğinde attılar. Törende Kolat köy çocukları ile yakından ilgilendi. Çocukların hatırlarını ve derslerini soran Kolat kısa bir sürede olsa sohbet etme fırsatı buldu.