Milliyetçi Hareket Partisi merkez ilçe kongresi Kızılkanat Düğün Salonunda gerçekleştirildi. İki liste halinde girilmesi beklenen kongrede Belediye meclis üyesi Halit Tufan parti tüzüğü gereği istifa etmediği için İlyas Canöz tek liste ile merkez ilçe başkanlığı seçimine girdi. Düzenlenen kongrenin Divan Başkanlığına İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer seçilirken üyeliklerine ise Yavuz Kuzucu, İrfan Arslan ve Şevket Özsoy seçildi.

İl Başkanlığına adayım

Kongrede aday olmayan eski MHP Merkez İlçe Başkanı Erdal Baloğlu, yaptığı konuşmada '6 Aralık 2014 tarihinde Bahşılı ilçemizden başlatmış olduğumuz ilçe kongrelerimizin sonuncusu olan merkez ilçe kongremiz Türk Milliyetçiliğine ve Ülkücü camiasına hayırlar getirmesini yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Milliyetçi ülkücü hareket, Türkiye'nin sürüklendiği ayrıştırmacı ve bölücü tehlikenin farkındadır. Bu oyunu bozmak için varını yoğunu ortaya koymakta kararlıdır' dedi. Baloğlu, 'Bizler bu sorumluluk duygusu ile devam ettiğimiz kongrelerimizi bir kilometre taşı olarak gördük ve en iyisini yapma gayreti içerisinde olduk. Gerek İl Başkan Yardımcılığım zamanında gerekse merkez ilçe başkanlığım zamanında geçen 6 yıl boyunca gerçek ülkücülerden hep destek aldım. Şu bir gerçek ki lider, teşkilat doktrin üçlemesini içinde hissedenler hiçbir zaman fitnenin esiri olmuyor. Sizler var oldukça bu meşale sönmeyecek'31 Ocak 2015 tarihinde yapılması planlanan İl Kongresinde Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin olurunu aldığını ve il başkanlığına aday olduğunu söyleyen Baloğlu, 'Benden sonra Merkez İlçe Başkanlığı için İlyas Canöz kardeşimiz aday olmuştur. Ona da aynı yardımları yapacağınızdan eminim. İnsanlar bir yere talip olduğunda laf vurmak ya da karalamak çok kolay olurmuş. Duydum ve üzüldüm' dedi.

Küskünlerle barışalım

Baloğlu'nun konuşmasının ardından Partide çeşitli görevlerde bulunan parti üyelerine söz hakkı verildi. Parti üyeleri yaptıkları konuşmalarda birlik beraberlik mesajı vererek Milletvekilliği seçiminde küskünlüklerin, dargınlıkların bir kenara atılarak aday gösterilecek kişiler için çalışmalar yapacaklarını ifade ettiler. Türkiye'nin 2015 yılında Milliyetçi Hareket Partisinin iktidarına ihtiyaç olduğunu dile getirerek hep birlikte çalışmalar yapacaklarını belirttiler.

Dava arkadaşlarımızla yola devam

Parti üyelerinin ve eski yöneticilerin konuşmalarının ardından ise İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer konuşma yaptı. Göçer yaptığı konuşmada, Milliyetçi Hareket Partisinin 47 yıllık tarihinden bu yana özlem duyduğu iktidarı gerçekleştirmesi adına Türk`ün töresi ve İslam`ın ahlakı gereği bulunmuş olduğu belirterek ' Bu anlayışla ülkü yolumuza devam edeceğiz. Kongre İle birlikte, kişisel değerlerin ortadan kalkıp; sadece ve sadece Milliyetçi Hareket Partisi`ni zafere taşıma yolunda hareket eden dava arkadaşlarımızla yola devam edeceğimizi belirtmek isterim. Her zaman olduğu gibi Sadece kapımızın değil, gönlümüzün ve yüreğimizin de açık olduğu bu makamda sen-ben kavgası vermeden; farklı bakış açılarına sahip olan arkadaşlarımızla da kucaklaşarak; bütünlüğümüzü ve dirliğimizi sağlayacak dava arkadaşlarımızla bu kutlu yolda yürümeye devam edeceğiz' diye konuştu Hırsızlığın, arsızlığın, ahlaksızlığın hukuksuzluğun olduğu bir ortamda Kırıkkale Merkez ilçe kongremizi yaptıklarını belirten Göçer, ' Memurun, işçinin, emeklinin, öğrencinin hakkının çalındığı haksızlığa uğradığı bir ortamda kongremizi yapıyoruz.Ermenin, yezidinin, bölücünün eşkıyanın baş tacı yapıldığı sevilip sayıldığı bir ülkede kongremizi yapıyoruz. Yolsuzluğun, yandaşlığın, yardakçılığın tavan yaptığı bakanların hırsızların önüne yattığı bir ülkede kongremizi yapıyoruz. Ne yazık ki Ülkenin bir kısmının 'çözüm süreci' adı altında terör örgütüne teslim edildiği.

Eşkıyanın devlete meydan okuduğu sözde kendi bayraklarının açıldığı, bebek katilinin resimlerinin afişlerinin asıldığı, kendi güvenlik birimlerini oluşturarak kimlik kontrollerinin yapıldığı, ülkemizin askerinin polisinin kaymakamının linç edildiği maalesef bir süreç yaşıyoruz' şeklinde konuştu .

Ülkücülük Türk ve İslam coğrafyasının kalp atışıdır

Göçer konuşmasının devamında, ' Ülkemiz büyük bir tehlikenin içerisine atılmak isteniyor. Ülkemizi bölüp parçalamak yok etmek istiyorlar. Bu hainlikleri engelleyecek, yok edecek olan tek güç, tek topluluk tek parti MHP ve ülkücülerdir. Ülkücülük Türk ve İslam coğrafyasının kalp atışıdır. Ülkücü; Karabağ`daki çilenin, Hocalıdaki katliamın, Kebeli'deki kıyımın, Kerkük`teki zilletin, Türkmen yurtlarındaki acımasızlığın ve ülkemizdeki hırsızlığın, yolsuzluğun, haksızlığın ve de ihanetlerin hesabını soracak olan tek makamdır Tek Güçtür. Birlik beraberlik içerisinde gece gündüz çalışmalıyız, herkese her kesime bıkmadan usanmadan ulaşacağız bunların yaptıkları hırsızlıkları, arsızlıkları, ahlaksızlıkları, hainlikleri din sömürücülüklerini, riyakarlıklarını fert fert anlatacağız. 2015 yılı inşallah Milliyetçi Hareket Partisinin tek Başına İktidarı ve zaferi olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerimle sözlerime son verirken Cennet Mekan Başbuğumuz Alparslan Türkeş Beyin şu sözünü hatırlatmak istiyorum; Davalarımızın çözümü kendimize dönmek, sarsılmaz bir birlik halinde el ele vermek ve geceli gündüzlü çalışmaya girişmekle mümkündür. Bunun için hep birlik de; Çalışacağız, bir olacağız birlik olacağız `yılmayacağız` yıkılmayacağız. Başaracağız, başaracağız, başaracağız ' dedi.

Canöz İlçe başkanı oldu

İl Başkanı Göçer'in konuşmasının ardından kongrede divana gelen önergeler ve dilecekler değerlendirildi. Halit Tufan'ın aday olmamasında sakınca olmadığını düşünen bazı partililer arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Divan Başkanı Seyit Ahmet Göçer Kongrenin parti tüzüğüne göre yaptıklarını belirti. Tufan'ın aday olmayacağını belirtmesinin ardından seçime geçildi. 450 delegenin oy kullandığı kongrede İlyas Canöz Merkez İlçe başkanı olarak seçildi.

BAŞKAN: İLYAS CANÖZ

YÖNETİM KURULU ASİL

1- HASAN METİN

2- EMİN DURMAZ

3- H.HÜSEYİN DEMİREL

4- ALPEREN AKDEMİR

5- İDRİS ULUKAYA

6- FERHAT PULLU

7- MEHMET DEMİREL

8- MUSTAFA AYDIN

9- CANER ÇAĞLAR

10- ERCAN TANRIBUYURDU

11- BEDİRHAN ÇAĞLAR

12-M.KORAY ALTUNER

13- HAMİT DOĞAN YILDIZ

14- HANİFİ ATMACA

15-BEKİR VARIŞLI

16-KADRİ KESKİN

17-YAŞAR ERDAL

18-NAZIR KOÇ

Ankara’ya alternatif yol Osman Türkyılmaz’ın başına yıkıldı Ankara’ya alternatif yol Osman Türkyılmaz’ın başına yıkıldı