Şehitlerin eşleri, çocukları için dimdik ayakta Şehitlerin eşleri, çocukları için dimdik ayakta


Tarım İl müdürlüğünde yapılan konferansta Dr. Sabahattin Ünal, tarafından yem bitkileri ekilişleri, üretim teknikleri, yem bitkilerinin tanıtımı konusunda üreticiler bilgi verildi. Konferansa; İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, Şube Müdürleri, İlçe Tarım Müdürleri, üreticiler, oda temsilcileri, üretici birlikleri ve sivil toplum kuruluşları ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli katıldı.
Yem bitkisi yaygınlaştırmak istiyoruz
Açılış konuşmasını yapan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş ' Yem bitkileri bizim için önemlidir. İlimizde yaklaşık olarak 11 bin dekar yem bitkisi ekilişi mevcuttur. Hayvan varlığımız ile karşılaştırdığımızda bu alanın yetersiz olduğunu görmekteyiz. İlimiz ortalama 380 milimetre civarında yıllık yağış almaktadır. Bu iklim şartlarına uygun yem bitkisi ekilişini yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu amaçla yem bitkileri tohumluk desteği yapıyoruz' dedi
Ayrıntılı bilgi verildi
Ankara Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Dr. Sabahattin Ünal; yem bitkilerinin önemi, yem bitkilerinin hayvan beslemesindeki rolü, yonca yetiştiriciliği ve önemi, toprak isteği ve hazırlığı, ekim zamanı, karışık ekim, ekim metodu, ekim derinliği, ekilecek tohum miktarı, aşılama, sulama, gübreleme, yoncanın biçimi, yoncada yabancı ot mücadelesi, ot hasadı konusunda bilgi verdi.Ziya Mutlu tarafından yem mekanizasyonu, kaba yem ve kesif yem mekanizasyonu konularında ayrıntılı bilgi verildi. Biçme ilkeleri ve makineleri, tırmıklama ilkeleri, balyalama tekniği ve balya makineleri, silaj yem, yem dağıtma, kesif yem mekanizasyonu konularında sunum yapmış ve Berna Bilen ise nadas alanlarının değerlendirilmesinde ve ekim nöbetinde fiğlerin önemi hakkında bilgilendirme yapmıştır.