Ülke Televizyonunda yayınlanan ve yayınlandığı her programda ele aldığı konularla gündem oluşturan En Sıradışı isimli program önceki gün Yahşihan'da yapıldı. Ülke Tv'de canlı olarak yayınlanan programın her haftaki konukları Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert, Star Gazetesi Yazarı Ahmet Kekeç, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Akşam Gazetesi Yazarı Turgay Güler ve Siyasi Analist Savcı Sayan katıldı. Yahşihan belediyesinde oluşturulan stüdyoda canlı olarak yayınlanan programın ilk kısmında Yahşihan belediye Başkanı Ahmet Sungur'da katıldı.

Tarihi önemi büyük

Programın açılış konuşmasını yapan program yapımcısı Akşam Gazetesi Yazarı Turgay Güler her hafta başka bir bölgede canlı yayın yaptıklarını bu haftaki programında Kırıkkale'nin hızla gelişen ilçesi olan Yahşihan'da yaptıklarını söyledi. Güler Yahşihan'ın gelişiminde büyük rol sahibi ve ikinci dönem belediye Başkanlığı görevini yürüten Ahmet Sungur'u tebrik etti. Sungur'u bu işi nasıl yaptığını ve Yahşihan'ın tarihsel yapısını sordu. Belediye Başkanı Ahmet Sungur'da tüm konuklara davetlerine kırmayarak hem yaptıkları program hem de söyleyişi ye katıldıkları için teşekkür etti. Sungur ' İlçemizin tarihi Timur ile Kanuni Sultan Süleyman'ın yaptığı Ankara savaşına kadar dayanır. Timur savaşta kullandığı filleri burada eskiden yer alan sık ormanlarda beslemiş. Buraya görmüş buraya Yahşihan ismini vermiş. İlçemizin ismi buradan geliyor. Yeni Türkçe ile ismi Güzel yer anlamına geliyor. Ayrıca ilçemiz milli mücadele yıllarında tren yolunun son olarak bağlandığı bölge. Burada tarihi köprümüzde o yıllardan kalma. Cephede bozulan silahlar buraya getirilir buradaki depolarda tamiri yapıldıktan sonra tekrar cepheye sevki yapılırmış. O tarihi değer hala devam ediyor. İlçemizde Mühimmat Depo komutanlığı bulunuyor. Bu depodan Türk Silahlı Kuvvetlerin tüm mühimmat ihtiyacı karşılanıyor' ifadesini kullandı. Program yapımcısı Güler hiç fil kalıntısı bulunup bulunmadığı sorması üzerine Sungur fil kalıntısına rastlanılmadığını ama tarih eserlerini çok olduğunu ilçede bir bölgenin sit alanı ilan edildiğini ve arkelojik kazıların devam ettiğini söyledi.

Anadolu çok farklı

En çok tercih edilen hatchback arabalar En çok tercih edilen hatchback arabalar

Star Gazetesi Yazarı Ahmet Kekeç aslen Kırşehir mucur'lu olduğunu Kırıkkale'yi çok iyi bildiğini ama Yahşihan'a ilk kez geldiğini ve çok şaşırdığını söyledi. Kekeç Orta Anadolu ilçelerinin sürekli nüfuslarını kayıp ettiklerini ilk kez nüfusu artan bir ilçe ile karşı karşıya kaldığını söyledi. Kekeç ' Başkanı tebrik etmek lazım. Nüfus konusunda sıkıntılarını söyledi. Aldıkları ücrete rağmen müthiş hizmetler yapmışlar' ifadesini kullandı. Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk'te Anadolu insanına imkan verilirse çok şeyi değiştireceğine inandığını kendisinin bunu daha önce çok gördüğünü söyledi. Öztürk 'Anadolu çok farklı. İnsanları sizleri bağrına basıyor. Aynı Yahşihan'da olduğu gibi. Hiç tanımadığınız bir çok insan sıcak bakışlarla size hoş geldiniz diyor hatırınızı soruyor. İsteğinizi soruyor. Büyükşehir'de insanlıktan soyutlanan insan Anadolu'da kendini buluyor' ifadesini kullandı. Programın en dikkat çeken isimi olan Savcı Sayan'da Başkan Sungur ile ilk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan7ın Başbakan iken düzenlediği Van mitingi öncesi tanıştıklarını söyledi. Sayan daveti duyduklarında hiç düşünmeden kabul ettiklerini belirterek 'İyi ki gelmişiz. Başkanımı ve ilçesini yakından tanıma imkanı bulduk. Kendisini bir kez daha taktir ettim. İlçe için önemli adımlar atmış' ifadesini kullandı.

İŞİD ve TUSİAD konuşuldu

Programın ikinci kısmında İŞİD terör örgütü ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TÜSİAD'ta yaptığı konuşmaların değerlendirildiği söyleşi yapıldı.