ABDULLAH ATAŞ´İN YENİ KİTABI RAFLARDA

 

VATANIM GURBET

Kırıkkale’de 38 hırsızlık zanlısı yakalandı Kırıkkale’de 38 hırsızlık zanlısı yakalandı

 

Kırıkkaleli Yazar Abdullah Ateş´in ‘Vatanım Gurbet´ adını verdiği kitabı raflardaki yerini aldı. Ateş´in “Vatanım Gurbet babamın hayatını anlatıyor. Babam çok çetin bir hayat mücadelesi verdi. Bu hayatın kaybolmasına gönlüm razı olmadı. Ve yazmak istedim” sözleriyle anlattığı kitabı okuyucularla buluştu.

 

ÜÇÜNCÜ KİTABI BASKI AŞAMASINDA

MKEK Pirinç Fabrikası´ndan emekli olan Kırıkkaleli Yazar Abdullah Ateş, ikinci kitabını çıkardı. Gazetemiz muhabiri Ahmet Ünal ile bir söyleşi yapan Ateş, bir ve ikinci kitabının yayınlandığını üçüncü kitabının ise baskı aşamasına geldiğini söyledi. ‘Vatanım Gurbet´ adını verdiği kitabı hakkında bilgi veren Ateş, “Babam dört yaşındayken babası askerde ölmüş. Babaannem ölüm haberini aldığında ikinci çocuğa hamile kaldığını öğrenmiş. Büyük babamın cenazesi askerlik yaptığı yerde kalmış. Babaeski´de. Babam askere giderken, babasının mezarını bulmak istemiş ve Babaeski´ye gitmiş. Mezarı bulmuş”

 

BURASI BİZE VATAN OLDU

Kitabını yazarken çok duygulandığını dile getiren Ateş, “Askerlik öncesi köyden kaçıp sanat edinmiş. Askerlik sonrası Annemle yine gurbette tanışıp evlenmiş. Yani büyük babamın gurbet macerası babama da bulaşmış. Birçok arkadaşı ile ortak işler yapmışlar ve hep kandırılan taraf olmuş. Fakat babam bundan hiç şikayetçi olmamıştı. Bu dünyanın öbür tarafı da var derdi hep. Sonra yolu Kırıkkale´ye düşüyor. Yol boyunda Bedrinin Benzinliği diye anılan yer. Orada işi iyi olunca, burası bize Vatan oldu diyor ve biz Kırıkkale´de kalıyoruz. Romanın içeriği gurbet ve duygusal anlarla dolu. İlk kitabımda gerçek hayat öyküsüydü. İki kitabın bir birine bağlantılı yerleri de var. Okuyucularıma ilk kitapla başlamalarını öneririm”

 

AHMET ÜNAL: Roman yazmaya ne zaman başladınız?

 

ABDULLAH ATEŞ: Roman yazmaya 15 yaşımda, TRT´nin Kurtuluş Savaşı konulu roman yarışmasına katılmak üzere yazmaya başladım. Zaten Edebiyata karşı çok hevesliydim. Okulda Türkçe öğretmenleriyle aram çok iyiydi. Yazdığım hikayeleri okur ve beni yönlendirirlerdi. Fakat o yıllarda yazdıklarımı yayınlatma imkanım yoktu.

 

AHMET ÜNAL: Peki tekrar yazmaya ne zaman başladınız?

 

ABDULLAH ATEŞ: Ben ortaokulu derece ile bitirdim. Maddi imkanımız olmadığı için Çırak Okuluna girdim.1981 yılıydı.12 Eylül dönemi. Akşam liseleri kapalı olduğu için, Liseye devam edemedim. Akşam Lisesi açıldı, ben askere gittim. Asker dönüşü, Liseyi dışarıdan bitirdim. Üniversite imtihanına girdim. Edebiyat Bölünü iki puanla kaçırdım. Sonra, evlilik, çocuk derken okumaya devam edemedim. Fakat yazma hayalim hiç bitmedi. Yazmaya kara kalemle başlamıştım. Fakat uzun zaman sonra klavye ile geri döndüm. Emekli olmadan iki sene önce yeniden yazmaya başladım.2018 Yılında emekli olduktan sonra, ilk kitabım KARA İLYAS´I yazdım. Aynı sene yayınlandı.

 

AHMET ÜNAL: Peki şimdi ikinci kitabınızı konuşalım.

Abdullah ATEŞ: Evet. İkinci kitabım VATANIM GURBET adında çıktı. Bu roman bizim. Daha doğrusu babamın hayatını anlatıyor. Babam çok çetin bir hayat mücadelesi verdi. Bu hayatın kaybolmasına gönlüm razı olmadı. Ve yazmak istedim.

 

AHMET ÜNAL: Kitabınız hakkında bize biraz bilgi verir misiniz? Okuyucularınız merak ediyor olmalı?

ABDULLAH ATEŞ: Anlatayım. Babam dört yaşındayken babası askerde ölmüş. Babaannem ölüm haberini aldığında ikinci çocuğa hamile kaldığını öğrenmiş. Büyük babamın cenazesi askerlik yaptığı yerde kalmış. Babaeski´de. Babam askere giderken, babasının mezarını bulmak istemiş ve Babaeski´ye gitmiş. Mezarı bulmuş. Bunları ben yazarken çok duygulanarak yazdım. Askerlik öncesi köyden kaçıp sanat edinmiş. Askerlik sonrası Annemle yine gurbette tanışıp evlenmiş. Yani büyük babamın gurbet macerası babama da bulaşmış. Birçok arkadaşı ile ortak işler yapmışlar ve hep kandırılan taraf olmuş. Fakat babam bundan hiç şikayetçi olmamıştı. Bu dünyanın öbür tarafı da var derdi hep. Sonra yolu Kırıkkale´ye düşüyor. Yol boyunda Bedrinin Benzinliği diye anılan yer. Orada işi iyi olunca, burası bize Vatan oldu diyor ve biz Kırıkkale´de kalıyoruz. Romanın içeriği gurbet ve duygusal anlarla dolu. İlk kitabımda gerçek hayat öyküsüydü. İki kitabın bir birine bağlantılı yerleri de var. Okuyucularıma ilk kitapla başlamalarını öneririm.

 

AHMET ÜNAL: Peki Şimdi başka bir çalışmanız var mı?

ABDULLAH ATEŞ: Ben üretken bir yazar olduğumu düşünüyorum. Şu an bitmek üzere olan bir romanım daha var. Bunu konusu, Kırıkkaleli bir Ülkücünün hayatını anlatıyorum. Ailesiyle röportaj yaptım. İsimler ve olaylar tamamen gerçek fakat kurgu bana ait.

 

AHMET ÜNAL: Kitaplarınızı nereden temin edebilir okuyucularınız?

ABDULLAH ATEŞ: İki kitabım da internet üzerinden satılıyor. Fakat ben daha kolay ulaşılması adına iki Kitapçı ile anlaştım. Bilim Kitabevi ve Ardıç Kitabevinde satılmaktadır. Ayrıca yakın bir tarihte, Vatanım Gurbet Romanım için imza günü de yapmayı planlıyorum. Bütün Kırıkkale halkı davetlim olacak.

 

AHMET ÜNAL: Abdullah Hocam, sizin gibi değerli bir yazarımızı konuk ettiğimiz için onur duyduk. Çalışmalarınız hakkında verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederiz. Başarılarınızın devamını dileriz. Kapımız her zaman size açıktır.