Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer İstihdam Seferberliği konusunda üyelerini bilgilendirmeye devam ediyor. Üyelerini işyerlerinde ziyaret eden Başkan Sümer, üyelerine istihdam seferberliği teşviklerinden yararlanma tavsiyesinde bulundu.

 

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

Üyelerini bizzat işyerlerine ziyaret ederek bir taraftan başlatılan İstihdam Seferberliği konusunda bilgiler veren, diğer taraftan üyelerine sağlanan teşvikler konusunda bilgiler veren Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, teşviklerden yararlanma tavsiyesinde bulundu. Başkan Sümer “İstihdam seferberliği” kapsamında işverenler Nisan ayı sonuna kadar sağlayacakları her ilave istihdam için ilk 3 ay boyunca prim, vergi ve ücret ödemeyecekler. Devam eden 9 ay boyunca tahakkuk edecek prim ve vergiler de yine işverenler tarafından ödenmeyecek” ifadesini kullandı.

 

DESTEK 18 AY SÜRECEK

Kağıt nasıl üretilir? Kağıt üretim aşamaları nelerdir? Kağıt nasıl üretilir? Kağıt üretim aşamaları nelerdir?

Başkan Sümer “İşverenler 2020 yılının Aralık ayına kadar her yeni istihdam için 12 ay süresince SGK primlerini ve vergilerini ödemeyecekler. Kadın, genç ve engelli istihdamında ise bu destek 18 ay olacak. İmalat ve bilişim sektöründeki istihdamlarda ise daha yüksek tutarlarda prim desteği sağlanacak. SGK primlerini düzenli ödeyen işverenlere devletten 5 puanlık indirim uygulanacak. Ayrıca kalkınmaya öncelikli 51 ilde işverenler tarafından ödenmesi gereken SGK primlerinin 5 puanlık indirimine ilave olarak 6 puanlık ek indirim devletten karşılanacak. Tüm üyelerimizin bu teşviklerden yararlanmasını bekliyoruz” dedi. Haber: Emel Selci