YENKÜLDER Kongresi bugün yapılacak YENKÜLDER Kongresi bugün yapılacak


Anadolu Gençlik Derneği Kırıkkale Şubesi tarafından dünyanın dört bir yanında Müslümanlara uygulanan şiddeti protesto etmek için bir yürüyüş düzenlendi. Çarşı cami önünde ikindi namazı ardından başlayan yürüyüş Hüseyin Kahya parkı önünde sona erdi. Dernek Başkanı Yusuf Bayraktar yürüyüş sonunda Hüseyin Kahya Parkı önünde yaptığı açıklamada Tüm İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı devam ettiğini Doğu Türkistan Suriye ve Irak'ta tamamen ABD ve İsrail hesabına çalışan bir takım örgütlerin vahşeti sürdüğünü belirtti. Başta Türkmenler olmak üzere bölgedeki tüm gruplar bu örgütlerin tehdidi altında yaşam mücadelesi verdiğini belirterek 'Küresel terör örgütü İsrail, toprak işgaline ve vahşete devam ediyor. İsrail'in 8 Temmuz'dan itibaren şiddetini artırarak sürdürdüğü saldırılarda şehit olan Müslümanların sayısı iki bine yaklaştı. Yaralıların sayısı ise on bin civarında. Şehitlerin ve yaralıların çoğunu çocuklar ve kadınlar teşkil ediyor. Öte yandan küresel terör örgütü İsrail, sağlık merkezlerini, ambulansları, okulları ve camileri vurmayı da sürdürüyor. Binlerce ev bombardımanla yerle bir edilmişken otuz binden fazla ev de hasarlı vaziyette' ifadesini kullandı.

Vahşeti onaylamanın en kirli yolu

Kurulduğu günden bu zamana işgali ve vahşeti politik bir tarz haline getirmiş olan küresel terör örgütü İsrail'in kınama, lanetleme ve gösterilerden ötürü en ufak bir endişeye kapılmadığı ve de en küçük bir geri adam atmadığı belirten Dernek Başkanı Bayraktar ' Küresel terör örgütü İsrail'in bu kendinden emin oluşunda uluslararası kuruluşların tutumlarının nasıl olacağının bizzat İsrail tarafından bilinmesinin payı vardır. İsrail ile olan ilişkilerde, hükümetlerin ve resmi yetkilerin yapabileceklerinin sınırları daha önceden belirlenmiş gibidir.İslam Ülkelerinde iktidarların küresel terör örgütü İsrail'i lanetlemeyi bir seçim stratejisine ya da halk desteğini koruma stratejisine dönüştürmeleri ise kabul edilemez. Bu işgal ve vahşeti onaylamanın en kirli yoludur. Böyle bir stratejinin olmadığının ispatı ise sembolik tutum ve davranışlardan değil daha etkin yaptırımlardan geçer' ifadesini kullandı.

Ekonomik ambargo

Hükümetten İsrail'e yönelik ticari yaptırımlar yapmasını isteyen Dernek Başkanı Bayraktar ' İsrail ile olan tüm ticari anlaşmalar bitirilmelidir.İsrail'e petrol ve doğal gaz sevkiyatı durdurulmalıdır.İsrail ile bütün stratejik anlaşmalar sona erdirilmelidir.İsrail'e güven telkin veren bütün uluslararası askeri üsler kaldırılmalıdır.İşgal ettiği toprakları boşaltıncaya ve vahşetini durduruncaya kadar İsrail'e ekonomik ambargo uygulanmalıdır.Filistinli Müslümanların olmadığı hiçbir platformda İsrailli yetkililerle görüşülmemelidir. İsrail'e küresel bir terör örgütüne yapılacak muamelenin aynısı yapılmalıdır.Uluslararası her platform, İsrail'in suç işlediğine dair karar almaya zorlanılmalıdır.Gazze'ye yönelik uygulanan ambargo delinmelidir ve her türlü yardım direkt Gazze'ye ulaştırılmalıdır. Kızılay, İsrail üzerinden yardım götürmemelidir' ifadesini kullandı.