Hafız öğrenciler finalde yarıştı Hafız öğrenciler finalde yarıştı


 

 

379 DELEGENİN GÜVENOYUNU ALDI

Kongre Divan teşekkülü ile başladı. Tarım İl Müdürlüğü yemekhanesinde yapılan kongrenin Divan Başkanlığını Memik Sözeri yaptı. 379 delegenin oy kullandığı kongrede mevcut Başkan Mehmet Kürşat Ulusoy delegelerinin güvenoyunu alarak yeniden başkanlık görevine seçildi.

 

ÜYELERİMİZİN YANINDAYIZ

Genel kurulda bir konuşma yapan Başkan Mehmet Kürşat Ulusoy, genel kurula katılanlara teşekkür ederek, “Biz dün olduğu gibi bugünde üyelerimizin yanındayız. Birlik olarak üyelerimizin sıkıntılarının yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlere de ağırlık veriyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz”

 

ÜYELERİMİZE DESTEK

Yapılan faaliyetler hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Ulusoy, “Üyelerimizin azami destek alabilmesi için anaç koyun keçi desteklemeleri tüm üyelerimize eksiksiz ve zamanında kayıt işlem ve ödemeler yapılmıştır. Ana amacımız olan Islah Programları kapsamında TAGEM Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Halk Elinde Islah Projesi 1. Proje´nin yanında 2. Proje alınmış ve üyelerimize faydalandırılmıştır”

 

KUZU-OĞLAK GÜZELLİK VE KIRKIM YARIŞMALARI YAPILDI

“Antalya Bölgesine turistik ve teknik geziler düzenlenmiştir. Anaç Koyunların ıslah edilmesi anlamında Bakanlığımız Genel bütçesi ve İl Özel idare bütçesinden ve yetiştirici katkı payından yetiştiricilerimize Baba Koç dağıtımı projesi kapsamında Baba Koç dağıtımı yapılmıştır. İlimizde yetiştiricilerimizin daha iyi ve verimli iş yapabilmeleri ve ürünlerini sergileyebilmeleri için Kuzu-Oğlak güzellik ve kırkım yarışmaları yapılmıştır”

 

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

“Mera ıslah çalışmaları ve meralara sıvat (suluk) yapılması sağlanmış ve yeni destekleme kalemine aldırılması içinde çalışmalar sürmektedir. Sürü yönetimi desteklemesinden yetiştiricilerimizin faydalanabilmesi için Birliğimizin organizesinde İş-kur Halk Eğitim, İlçe Tarım Müdürlükleri ile ortaklaşa Sürü Yönetim Kursları açılmış talep eden 1.000 (bin)´e yakın yetiştirici sertifika almaları sağlanmış ve şartı tutan tüm yetiştiricilerin desteklemelerden faydalanması sağlanmıştır. Bundan sonraki desteklemeler olarak ta yetiştiricilerimizin faydalanması için gerekli çalışmalar yürütülmektedir”

 

ISLAH ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Hedefleme projeleri hakkında bilgi veren Ulusoy, “Islah çalışmalarını ilimizde artırarak sürdürmek. Üyelerimize başta anaç koyun keçi desteklemesi, sürü yönetimi koç desteklemesi olmak üzere diğer desteklemeleri de artırarak faydalanmalarını sağlamakÜyelerimiz arasında istişare ve farkındalığı sağlamak için fuar,gezi,toplantı, basın yayın ve diğer faaliyetlerde bulunmak”

 

GEZİLER DÜZENLENİYOR

“Üyelerimizin ürünlerini pazarlayabilmeleri için et satışı,kurban pazar yeri,damızlık satışlarında yeni pazar oluşturulması yönümde çalışmalarımız olacaktır. 5-Üyelerimiz arasında koyun, kuzu, keçi, oğlak, koç, teke ve benzeri alanlarda ödüllü yarışmalar düzenlenmesi hedeflenmektedir. Yurt içinde ve yurt dışında geziler düzenlenmesi hedeflenmektedir” dedi.