SORUN VE TALEPLERİNİ İLETTİLER

‘Hedef 2023´ vizyonuna ilerlemek amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, bir dizi ziyaret ve Sivil Toplum Kuruluş temsilcilerinin sorunlarını dinlemek üzere Kırıkkale´ye geldi. Karacan, ilk olarak İl Başkanlığı görevine yeni atanan Nuh Dağdelen ve yönetimiyle bir araya geldi.

 

BİRLİK VE BERABERLİK SERGİLENDİ

Daha sonra Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Konferans Salonunda, Kırıkkale´de bulunan Sivil Toplum Kuruluş temsilcileriyle ´39. Sivil toplum Kuruluş Temsilcileri´ toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya; Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen, ilçe belediye başkanları, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Haydar Bozdemir ve çok sayıda sivil toplum kuruluş başkanları katıldı.

 

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPIYORSUNUZ 

Sivil toplum kuruluşlarıyla buluşma toplantısının açılışını yapan İl Başkanı Nuh Dağdelen, “Seksenlerden sonra sivil toplum kuruluşları, toplumun her kesiminde kendisini göstermeye başladı. Özellikle 1980 darbesinden sonra sıkışan demokratik algı, kendisini sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) kendisini daha rahat ifade etmeye başladı. Burada sivil toplum kuruluşları, toplumda yaşayan insanların kendisini ifade etmesi açısında çok önemli noktadadır. STK´lar ekonomik, siyasal ve sosyal anlamda faaliyet yürütüyorlar, bu sayede toplumun her bir bireyi gruplar halinde kendisini ifade edebilmekte ve organize olabilmekteler. Dolayısıyla artık siyasal iktidarları da hükümetleri de göstermiş oldukları etkiyle farklı kararlar almaya yöneltebiliyor.” dedi.

 

SİZİN KARARINIZ ÇOK ÖNEMLİ

Dağdelen, “Demokrasi anlamında kendilerini daha da iyi ifade etmeye başladı. Siyaset anlamda ve ekonomik anlamda çalışmalar gerçekleştiren sivil toplum kuruluş temsilcilerimiz bugün burada da üzerinde yaşadığı şehir için sorun ve taleplerini aktarma fırsatı bulacaklar. Her alanda kendilerini ifade edebilmekte ve organize edebilmektedir. Artık demokrasi sivil toplum kuruluşlarının da etkisiyle birlikte yönlenebiliyor, alınan bu kararlara göre hareket edebiliyor” dedi.

 

EL ELE, GÖNÜL GÖNÜLE VERMELİSİNİZ

Daha sonra konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Karacan, “Bugün Kırıkkale´nin sizin gözünüzden talep ve sorunlarını dinlemek için buradayım. Biz özellikle, sivil toplum kuruluşlarıyla beraber olarak AK Parti, bundan sonraki süreçte sivil toplum kuruluşlarıyla ilgilenmek için çalışmalar sergiliyor. Sizlerde bulunduğunuz şehir için el ele, gönül gönüle vererek önemli hizmetlerin sağlanması noktasında üzerinize düşen ne görev varsa yapmalısınız” ifadesinde bulundu.

 

SORUNLARINIZI ÇÖZMEK İÇİN VARIZ

Samsun’dan çıkan Türk Bayrağı Kırıkkale’ye geldi Samsun’dan çıkan Türk Bayrağı Kırıkkale’ye geldi

Sivil toplum kuruluşlarının örgütleriyle şehri yöneten önemli yerler olduğuna dikkat çeken Karacan, “Sorunlarınızı çözmek için taleplerinizi alıyor ve bakanlıklar boyutunda etkili kurumlarla konuşarak sorunlarınıza çözüm bulmaya çalışıyoruz. Nerede durmamız nerede çalışmamız ne görevlerimiz olduğunu biliyoruz. Siyasetin özünde olan sanatı biliyoruz. Halka hizmet ederken bürokrasiyi de nasıl kullanmamız gerektiğinin farkındayız. Şehrinizde bulunan her türlü çalışmalara bizler destek veriyoruz. Sizlerin de taleplerini dinliyoruz' dedi.

 

KIRIKKALE BÜYÜSÜN Kİ TÜRKİYE BÜYÜSÜN.

Karacan, “Bizim birbirimize küsme, bizim STK´larda dahil olmak üzere birbirimize darılma gibi bir lüksümüz yok çünkü biz eğer bu memlekette hizmet etmek istiyorsak beraber olmalıyız. Sizler kanaat önderleri olarak seçilmiş insanlarsınız, sizler ister 10 kişi, ister bin kişi kaç kişi olursa olsun insanların liderliğini yapan, insanlara yol gösteren ve o insanların oyuyla gelmiş kişilersiniz. Bizler bayrağımız inmesin, ezanımız dinmesin diyorsak şu masanın etrafındaki insanlar yan yana gelip Kırıkkale için bir şeyler yapması lazım. Kırıkkale için yapsın ki Türkiye´ye mal olsun. Kırıkkale büyüsün ki Türkiye büyüsün. Hep birlikte bunu başarmamız lazım” şeklinde konuştu.

 

SİZLER SEÇİLMİŞ İNSANLARSINIZ

“Neler yapılabileceğini hep birlikte en iyi şekilde göstermeniz gerekir. Yanyana gelmeyen sivil toplum kuruluşları ya da siyasi ile bir araya gelmeyen sivil toplum kuruluşları önemli çalışmalara imza atamaz. Sivil toplum örgütleriyle bir araya gelen siyasi parti her zaman başarılı olur. Hep birlikte bunu yapmamız gerekir. Birbirimize küsmeye, birbirimize darılma lüksümüz yok. Bu millete hizmet etmek istiyorsak hep birlikte çalışmalar sergilemeliyiz” ifadesinde bulundu.

 

FARKLI ALANLARDA HİZMETLERE İMZA ATMALISINIZ

“Topluma yön vermek amacıyla ve toplumda önemli çalışmalar sergilemek amacıyla sizler seçilmiş insanlarsınız. Halkın sizlere karşı olan bu güvenini en iyi şekilde yerine getirerek ekonomik ve farklı alanlardaki hizmetlere imza atmalısınız. Biz her yönüyle yatırım için gayret gösteriyorsak, ezanımız dinmesin bayrağımız inmesin diyorsak hep birlikte Kırıkkale için Türkiye için hizmetlere imza atmamız gerekir” dedi. Karacan´ın konuşmasının ardından basına kapalı olan yerde sivil toplum kuruluşları Kırıkkale hakkında talep ve görüşlerini ilettiler.