Yahşihan’da eğitim hayatına devam eden Uğur Böceği Anaokulu öğrencileri Orman Haftasında önemli bir etkinliği imza attılar. Okul Bahçesine Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur tarafından temin edilen gül fideleri ve çam fidanları diken minik öğrenciler haftayı 400 çam fidanını torakla buluşturarak sonlandırdılar. Çam dikim törenine Yahşihan Kaymakamı A.Ferhat Özen ve eşi ,Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uluyurt, İlçe Emniyet Müdürü Erdal Aktaş. İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Başer, Şube Müdürü İlker Şimşek ile çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

400 fidan diktiler

Bademlik orman mevkisine okul araçlarıyla gittiler. orman camları dikilecek alana gitmek için 1.Km lik tepeye yürüyerek tırmanan minik öğrencilerin keyfine diyecek yoktu. Bademlik orman bölgesine gelen öğrencileri Orman işletme şefliği tarafından temin edilen 2 araç dolusu 400 adet çam fidanı  65  minik öğrenci minik ellerini toprakla buluşturdular. Minik öğrencilerin oldukça heyecanlı olduğu da gözlerden kaçmadı.

Güzel ve anlamlı etkinlik

Yahşihan Kaymakamı A.Ferhat Özen yaptığı değerlendirmede ’’İlçemizde eğitim öğretim gören öğrencilerimizin bu tür aktivitelerinde her zaman yanlarındayız. Her türlü Ulaşım araç gereçte yardımlarımızı eksik etmemekteyiz.Bugünde güzel  ve anlamlı bir organizasyon oldu” dedi. Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur ise ‘’ İlçem Eğitim Öğretim kompleks oldu. Belediye başkanı olarak Öğrencilere de Halk günü düzenlemekteyiz. Onların aileleri kadar belki daha da önde her türlü destekçileriyiz.  Uğur Böceği Ana Okulumuz güzel bir etkinlik için bizden destek istedi. Bizde gerekli desteği verdik. Kendi okulları içinde çam ve gül temin ettik. Eğitime desteklerimizi her zaman sürdürmekteyiz ’’dedi.

 Geleceğin Başarılı Bireylerini Yetiştirmektir

Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesi’nin meşalesini yaktığı gün Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesi’nin meşalesini yaktığı gün

 Uğur Böceği Ana Okul Müdürü Büşra Köksal Önal etkinliğine ait verdiği bilgide‘‘Geleceğimizin büyükleri olacak çocuklarımızın yapıcı, yaratıcı, mutlu ve kendine olan güveni sonsuz bireyler olarak yetişmelerini sağlamak. Okulumuzda anne babaların okul öncesi eğitim dönemindeki sürece eğilimlerini ve eğitimlerini sürekli kılmak. Okul Eğitimdeki parolamız “Günümüzün Mutlu, Geleceğin Başarılı Bireylerini Yetiştirmektir” Okul öncesi eğitimin öneminin kavratılması, yaygınlaştırılması sağlamak, çocukların gelişiminde ailelere rehberlikte etkin olarak ve sürekli işbirliği yaparak kalitenin artmasında varlığımızı ortaya çıkarmaktır” dedi.