Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur Cumartesi günü Kanal A'da yararlanana Sosyal Bilgiler isimli canlı yayın programını konuğu oldu. Başkan Sungur Program yapımcısı Özlem Özcan ve Sosyal medya üzerinden gelen soruları yanıtladı. Sungur Yahşihan büyümeye gelişmeye devam ettiğini Hizmetlerine kaldığı yerde kaldığı yerden devam ettiğini söyledi. Sungur son olarak ilçede ırmak kenarında büyük bir park yaptıklarını ve halkın hizmetine açtıklarını belirterek ' Park çok güzel oldu. İyi tepkiler alıyoruz. Şehir gelişirken bizi bir şeyler yapmaya mecbur ediyor. Şehrin gelişimi içinde bizde elimizden gelini yapıyoruz ' şeklinde konuştu. Önemli projelerin imza atacaklarını Ankara'da bir takım görüşmeler yaptıklarını belirten Başkan Sungur ' Tabi ki bizim yatırımlarımız öyle fabrika yatırımı filan değil. Sosyal tesisler anlamında. Irmak kenarına kurulacak tesisler anlamında. Kırıkkale'mizin her anlamda büyümeye ihtiyacı var. ' şeklinde konuştu.

%70'e yakın büyüme oranımız var

Başkan Ahmet Sungur ilçedeki nüfus artışının her geçen gün artığını ancak iller Bankasından gelen gelirin nüfusa göre yeterli gelmediğini buna rağmen hizmette devam ettiklerini söyledi. Sungur ilçe nüfusunun büyük bir kısmını üniversite okuyan öğrencilerden teşkil ettiğini ancak bu öğrencilerin nüfus kayıtlarını Yahşihan ilçesine aldırmadıkları için gelir anlamında sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Sungur 'Bizim en büyük sıkıntımız %70'e yakın büyüme oranımız var. Ama ilçe sınırları içindeki günlük canlı nüfus 70 bin civarında. Dolayısı ile 17 bine göre gelirimiz var 70 bine göre giderimiz var. Ortalama en alt limitle iller bankasından gelen ödenek payından bahsedersek 10 lira olduğunu düşünürsek aylık 530 bin lira zararımız var. Aylık 70 bin nüfusa göre gelirimiz olsa 17 bin ile 70 bin arasında yaklaşık 4 kat var. İlçemize dört kat daha fazla hizmet etmek şansına sahip oluruz. 23 bin öğrencimiz var bunların 8 bini ilçe sınırlarında kalıyor. Ama sadece 700'ü bizim ilçe nüfusuna dahil 'Ne kadar ilçe nüfusuna kayıt olun' diye telkinde bulunsak da bunu başaramıyoruz bir türlü. Bu noktada zorlama şansımızda yok' şeklinde konuştu. Başkan Sungur öğrencilerin kayıtları ile ilgili olarak üç yıldır bir çalışma içinde olduklarını belirterek 'Yaklaşık üç yıldır bu konu üzerinde çalışıyoruz. Yurtlarda kalan öğrencilerle bazen ben bazen arkadaşlarım giderek öğrenci arkadaşlarımızla toplantı yapıyor. Kayıt yaptırmaları halinde Bize ne tür faydaları olacağını anlatıyoruz. Nüfus ne kadar fazla olursa gelirde o derece artış yaşanır. İlçe içerisinde Üniversite olduğu için Türkiye'nin en hızlı gelişen ilçesiyiz diyebilirim.' şeklinde konuştu.

Beslenme kanalımız inşaat

Başkan Ahmet Sungur Yahşihan Belediyesinin çok zengin gelire sahip bir belediye olmadığını belirterek 'Biz insanların bahsettiği ve gördüğü gibi zengin bir belediyede değiliz. Bir yıl içindeki emlak gelirim 700 milyon 1 milyar bile değil. Birde toplayabildiğin rakam toplayamadığın rakam var. Benim şuanda alacağım 400 milyon su parası var. Emlak değerleri de düşük. Organize Sanayi var faydalanamıyoruz. Üniversite var faydalanamıyoruz . Bizim beslenme kanalımız açıkçası inşaat sektörü. İnşaat sektörünün bittiği gün bizim belediye olarak tökezlediğimiz gündür' ifadesini kullandı.

Kırıkkale’nin yerel gazetelerinden Vali Makas’a ziyaret Kırıkkale’nin yerel gazetelerinden Vali Makas’a ziyaret

İdolüm Başbakanımız

Siyasi hayatı hakkında da açıklamalarda bulunan Sungur babasında ilçede Belediye Başkanlığını yaptığı ve kendisinin de aynı hizmet yolunda devam ettiğini belirterek ' İlçemize hizmet etmek en büyük şiarımız. Bunun içinde vatandaşlarımızdan gerekli desteği aldık almaya devam ediyoruz. Ben ekibimle birlikte ilçenin sorunlarını çok iyi biliyor iyi istişare ediyor ve çözüyoruz' ifadesini kullandı. Başkan Sungur son olarak AK Parti Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van'da katıldığı mitinge AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi'nin daveti ile katıldığını ifade ederek 'Başbakanımızın büyük bir enerjisi var. Büyük bir miting yaptı. İnsanların büyük bir güveni olduğunu gördüm. Bölgede iki parti olduğunu kendi gözlerimizle görme şansıda yaşadık. Başkanımız Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan fikir düşünceleri davranışları ile siyasi yaşamı ile benim idolüm' şeklinde konuştu.

Halka hizmet için AK Parti

Van 'da yapılan mitinge ulusal yayın yapan medya mensupları ile izlediğini belirten Sungur ' Savcı Sayan, Ahmet Kekeç (Star Gazetesi) Turgay Güler (Ülke TV/Akşam Gazetesi), Markar Esayan (Yeni Şafak Gazetesi),Kurtuluş Tayiz (Akşam Gazetesi) isimlerle mitingi izleme fırsatı bulduk. Yazarlar bütün mitinglerde aynı manzara ile karşılaştıkların söylediler. AK Parti mensubu olmanın ve partinin bir Belediye Başkanı olmanın mutluluğunu bir kez daha yaşadım. AK Parti halka hizmet için halkı anlayan en iyi parti olduğunu bir kez daha gördüm ifadelerini kullandı.