DEVA Partisi İl Başkanı İsmail Oğuz Karakuş ile yaptığımız röportajda, DEVA Partisi´nin ülkemizde neler yapacağı konusunda konuştuk. Parti´nin Kurucu İl Başkanı İsmail Oğuz Karakuş, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Kenan Kuzucu´nun sorularını yanıtladı.

 

DEVA Partisi´nin siyasette başarılı olacağına yürekten inandığını belirten İl Başkanı Karakuş, “Genel Başkanımız Sn. Ali Babacan´ın daha önceki devlet tecrübesi; ülkemiz sorunlarını anlamak ve çözüm üretmekte ona yardımcı olacaktır. Bunun dışında çok güçlü bir kadroya sahibiz”

 

Türkiye ekonomisinin kötü bir durumda olduğunu dile getiren Karakuş, “Esnaf perişan, insanlar geçinemiyor. Bunun yanında bu durumu kabul etmeyen bir yönetim var. Evime ekmek götüremiyorum diyen vatandaşa ´´Al sen çay iç´´ diyen bir zihniyet var. Öncelikle bu zihniyetin değişmesi lazım”

 

K. KUZUCU: Öncelikle kendinizi tanıtır mısınız?

 

İ.O. KARAKUŞ: 1992 Doğumluyum. Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık (ingilizce) Fakültesi mezunuyum. Serbest Mimarlık ve Kafe İşletmeciliği yapmaktayım. Bundan önce Mimarlar Odası Kırıkkale İl Başkanlığı görevini ifa etmekteydim. Şuan Deva Partisi Kırıkkale İl Başkanlığı görevini yürütmekteyim. Evliyim ve İki çocuk babasıyım.

 

K. KUZUCU: Neden DEVA Partisi?

 

İ.O. KARAKUŞ: Demokrasi ve Atılım Partisi, parti programında yer alan politikaların gerçekleştirilmesi suretiyle; kuvvetler ayrılığı esasına ve hukukun üstünlüğüne dayanan; yargının tarafsız ve bağımsızlığı ile hukuk güvenliğinin en üst düzeyde sağlandığı; katılımcı ve çoğulcu demokrasinin hakim olduğu; uluslararası sözleşmeler ve evrensel değerler çerçevesinde temel insan haklarının ve başta ifade ile basın özgürlüğü olmak üzere tüm özgürlüklerin garanti altına alındığı; şiddet, korku, baskı, ötekileştirme, ayrıştırma ve ayrımcılığın yaşanmadığı; hukuka bağlı, vatandaş odaklı, katılımcı, tarafsız, saydam, hesap verebilir, denetlenebilir, etkili ve verimli bir kamu yönetiminin hayata geçirildiği; herkesin insan onuruna yaraşır yaşam ve refah standartlarına ulaştığı; çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğe umutla baktığı, milletimizin barış ve huzur içinde yaşayacağı, saygın ve güçlü bir Türkiye idealini gerçekleştirmek amacıyla kurulmuştur.

Bunun haricinde bir genç olarak; partimizin gençliğe verdiği önemi gördüm. Türkiye´de ilk defa yapılan gençlik kotamızdan ve genç kadrolarımızdan da bunu anlıyoruz.

 

K. KUZUCU: Deva Partisi´nin siyasette başarılı olacağına inanıyor musunuz?

Samsun’dan çıkan Türk Bayrağı Kırıkkale’ye geldi Samsun’dan çıkan Türk Bayrağı Kırıkkale’ye geldi

 

İ.O. KARAKUŞ: Yürekten inanıyorum. Genel Başkanımız Sn. Ali Babacan´ın daha önceki devlet tecrübesi; ülkemiz sorunlarını anlamak ve çözüm üretmekte ona yardımcı olacaktır. Bunun dışında çok güçlü bir kadroya sahibiz. Partimizin ileriye dönük ekonomik, sosyal, uluslararası ilişkiler konusunda yeni projeler hayata geçirecek , hem ulusal gelirimizi artıracak hem de gelirle paralel olarak halkın refah seviyesini artıracak yapısal reformları düşünecek ve hayata geçirecek vizyonu olduğunu düşünüyorum.

 

K. KUZUCU: Deva Partisi´nin Türk siyasetinde hangi problemleri çözeceğine vaat ediyorsunuz?

İ.O. KARAKUŞ: Öncelikle adalet, hukuk ve güven konularını çözmemiz gerekiyor. Bunları çözmeden ekonomide bir rahatlamadan bahsedemeyiz. Devlet yönetimindeki yozlaşmanın tespiti ve azaltılması, liyakatlı kadroların göreve getirilmesi çok önemli. Bunun yanında ülkemizde ki işsizlik, eğitim gibi temel sorunları, istişare ile konunun uzmanlarından da destek alarak çözeceğiz. Hasta hastalığını ilk önce kabul etmeli. Biz hastalığı teşhis etmiş durumdayız. Bu hastalığı tedavi edebilecek kadrolara da sahibiz.

 

K. KUZUCU: Türkiye´nin şu anki ekonomi durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?             

 

İ.O. KARAKUŞ: Ekonominin durumu ortada, esnaf perişan, insanlar geçinemiyor. Bunun yanında bu durumu kabul etmeyen bir yönetim var. Evime ekmek götüremiyorum diyen vatandaşa ´´Al sen çay iç´´ diyen bir zihniyet var. Öncelikle bu zihniyetin değişmesi lazım. Dünya´da eksi faizle kredi alan ülkeler  var. Ancak ilk önce güvenin tesis edilmesi gerekiyor. Bunun dışında teknolojimiz çağın gerisinde kaldığı için mallarımız yurtdışında rekabet edemiyor. Teknolojiyi geliştirip ürünlerimizi tüm dünyada talep edilir hale getirmeliyiz. Arge´ye önem verip ülkeye para getirecek yeni ürünleri üretip dış dünyaya satmamız gerekiyor. Bunların yanı sıra Ülkemizde ki hukuk ve adalet sorunları yerli ve yabancı yatırımcılar üzerinde güvensizlik ortamı oluşturmakta, hükümetin liyakatsız insanları mali işlerin başına getirmesi ise süreci daha olumsuz etkilemektedir.

 

K. KUZUCU: Pandemi süreci ve yönetimi hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

 

İ.O. KARAKUŞ: Pandemi süreci çok kötü yönetildi. Veriler doğru açıklanmadı. Sunni bir başarı varmış gibi gösterildi. Bu kadar önemli bir konu siyaseten kullanılmaya çalışıldı. Ekonomik süreçte aynı şekilde doğru yönetilmedi. Pandemiden önce kaynaklarımız tüketildiği için, pandemi dönemine hazır giremedik.11 aydır evine ekmek götüremeyen kahveci, servisçi vs. esnaflarımız var. Hükümetin desteğini göremediler. Bunun üzerine kredilerle nefes almaya çalıştılar ancak günü geldiğinde kredilerini ödeyemediler. Bunun dışında gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanlarımız hak ettiği desteği göremediler, talepleri yok sayıldı.

 

K. KUZUCU: Deva Partisi iktidarda olsa bu süreci nasıl yönetir?

 

İ.O. KARAKUŞ: Öncelikle kurumlara ehliyet ve liyakat sahibi insanlar getirilirdi. Ardından rakamları doğru açıklardı. Vatandaşın güvenini sarsmazdı. Tüm paydaşlarıyla, gerek sağlık gerek ekonomi alanında uzman kişilerle, özgür bir Bilim Kurulu göreve getirirdi. Aşıyı biliyorsunuz bir Türk çift buldu. Tahsil, eğitim, kabiliyet var; ekipman yok, imkan yok. Bunun dışında; Türk Tabipler birliği ve Eczacılar Odası´nın itibarı iade edip, karar alma ve uygulama sürecine dahil ederdi.

 

K. KUZUCU: Deva´nın Kırıkkale´deki hedefleri nelerdir?

 

İ.O. KARAKUŞ: Öncelikle yerelde ki sorunlara çözüm üretmek. Akabinde Deva Partisi´ni vatandaşlarımıza anlatmak. Seçimlerde 1. parti olması için; yarın seçim varmış gibi çalışmak. Gereksiz, fayda getirmeyen dedikodu ve kavga siyasetinden uzak durup, şehrimizin menfaatine olan işlerle uğraşmak.

 

K. KUZUCU: Deva Partisi Olarak Türkiye genelinde ve Kırıkkale´de anket yaptırıyor musunuz?

 

İ.O. KARAKUŞ: Şu an partimiz yeni kuruldu. Teşkilatlanma süreciyle ilgileniyoruz. Ancak yapılan anketlerin, büyük çoğunluğunun bağımsız olmadığını biliyoruz. Biz anketi vatandaşa gidince ölçüyoruz. Çarşıda , pazarda ki ilgi halkın Deva´ya olan  teveccühünü gösteriyor. Deva Partisi´nin iktidara geleceğinden zerre şüphe duymuyoruz.

 

K. KUZUCU: Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mı?

 

İ.O. KARAKUŞ: Bizi davet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Hayal ettiğimiz Türkiye ve Kırıkkale için Deva kadrolarımız hazır. Kırıkkale´nin Deva´sı hazır.

 

K. KUZUCU: Teşekkür ederim.