Çalışmalarımızı tamamladık

AK Parti'nin bu kutlu yolda emin adımlarla ilerlediğini kaydeden Akçay Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde nasıl çalışma yürüttüklerini açıkladı. Akçay yaptığı açıklamada, 'Çalışmalarımızda, özellikle Başbakanımızın üzerinde durduğu sandık yönetim kurulu üyelerimizi belirledik. Tabi daha önceden teşkilatlarımızdaki eksiklikleri tamamladık. Bu yönetim kurulu sanıyorum başka partilerde yok. Sadece biz uyguluyoruz. Sandık yönetim kurulu üyesi 9 kişiden oluşmaktadır. Sandık başına yaklaşık 250-300 kişi oy kullanıyor. Genelde bu kişiler ya aynı mahalleden oluyor ya da aynı apartman dairesinde ikamet ediyorlar. Buna özellikle dikkat ettik ve bu 9 kişilik ekibimizi bu kişilere yönlendirdik. Bizim için en önemli çalışma bu idi. Bu kapsamda yapılan çalışmalarımızı tamamladık.

2 bin 327 kişi Erdoğan'ın hesabına para yatırdı

Çalışmalarımız kapsamında 3 araç giydirme, 20 bina giydirme işlemini gerçekleştirdik diyen Akçay, 'Yaklaşık 100 bin e yakın broşür bastırdık ve dağıtımını gerçekleştirdik. Bunlarla ilgili tüm masraflar, bizzat yönetim kurulu üyelerimiz tarafından gerçekleştirildi. Tüm gazetelerimize ulusal basında çıktığı gibi ilanlarımızı verdik. İnternet sitelerine Cumhurbaşkanı adayımızın ilanlarını verdik. Kampanyaya tüm Kırıkkale'yi dahil etmek için büyük çalışmalar ve programlar gerçekleştirdik. Ayrıca Ak Parti'ye gönül vermiş vatandaşlarımız toplamda 2 bin 327 kişi cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan'a ziraat bankasından para yatırarak destek verdi. İnşallah bu sayı artarak devam ediyor.

Kibir Duvarları Yıkıldı , Halkla Belediye Kucaklaştı Kibir Duvarları Yıkıldı , Halkla Belediye Kucaklaştı

Ziyaret edilmedik ev, sıkmadık el bırakmadık

Akçay, 'Seçim çalışmalarımıza merkez harici ilçelerimizden başladık. İlçe teşkilatlarımızla ve belediye başkanlarımızla buluştuk. Burada toplantılar düzenledik ve büyük katılımlı organizasyonlar yaptık. Bu çalışmalarımızın aynısını Milletvekillerimiz ile de yaptık. Bizim yönetimimiz 40 kişiden oluşuyor. Oluşturduğumuz 8'er kişilik ekiplerimiz ile her ekipte bir Başkan Yardımcısı görevlendirdik. Bu ekiplerin başında bazen Milletvekillerimiz oldu bazen Başbakan yardımcımız oldu bazen de ben oldum. Bizim olmadığımız yerde ise başkan yardımcılarımız görev yaptı. Bu ekipler Kırıkkale'nin her tarafını gezerek, ziyaret edilmedik ev, sıkmadık el bırakmadık. Tüm pazarlarımızı esnaflarımızı dolaştık.

Üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getirdik

Gittiğimiz her yerde Allah'ın izniyle Başbakanımıza büyük bir teveccühün olduğunu söyleyen Akçay, 'Her gittiğimiz yerde biz Tayyip Erdoğan'a destek vereceğiz sizin gelmenize gerek yok diyorlar. Ama biz teşkilat olarak üzerimize düşen ne ise fazlasıyla yerine getirdik. Allah izin verirse bunun karşılığını 10 Ağustos Pazar günü göreceğiz. Ayrıca Kadın kollarımız farklı çalışmalar yürüttüler. Onlarda gerek broşür dağıtmada, gerekse ev ziyaretleri gerçekleştiriyorlar. Onlarda aktif olarak çalışıyor. Aynı şekilde gençlik kollarımızda bu görevi yürütüyor.

Çok yüksek bir oyla seçimi kazanacağız

Geçtiğimiz günlerde kültür merkezinde yaptığımız toplantıda Kadın kolları başkanımız bir şey söyledi. Bunu özellikle belirtmeliyim. Bir gün bir teyzemize sormuşlar. Başbakanımıza destek veriyor musunuz diye. O da demiş ki Nasıl vermeyim kızım, bizim başımızdan başörtümüzü alıp yere attılar, o da geldi bizim başımıza yeniden koydu. O bizim başımızın tacıdır demiş. Bu çok önemli bir şey. Bunu yaşamak çok önemli bir şey. Başbakanımıza karşı çok büyük bir destek var. Büyük bir teveccüh var. Allah'ın izniyle çok yüksek bir oyla seçimi kazanacağız. Biz istiyoruz ki Türkiye'de ki en yüksek oyu alalım. Bu manada çalışmalarımızı yapıyoruz ve yapacağız. Bugün saat 14.30'da Başbakan Yardımcımız Gençler ile büyük bir toplantı yapacak. Buraya de bu vesile ile herkesi davet ediyorum. İnşallah seçim günü de tüm çalışmalarımızı tamamlayıp, Türkiye'de ilk sonucu biz açıklamayı hedefliyoruz.

Nefsimizle ilgili en ufak bir beklentimiz yok

Recep Tayyip Erdoğan 12 yıldır bu ülkeye hizmet ediyor. Garibin, garibanın dostu. Başbakanımız beni atarken, dedi ki sen benim Kırıkkale'de temsilcimsin. Sen 2023 teki çocuklarımızın geleceğisin. Sen dedi Allah rızası için çalışacaksın. Sen dedi baş örtüsü ile üniversite ye giremeyen gençlerimizin, baş örtüsü ile üniversiteye girmelerine destek vereceksin. Siyaset iki şey için yapılır. Ya bu işi para için yaparsın ya da Allah rızası için yaparsın. Ben ve benim arkadaşlarım bu işi Allah rızası için yapıyoruz. Hiç birimizin kendi nefsimizle ilgili en ufak bir beklentimiz yok.

Genel kurul dan kim çıkarsa biz ona uyarız

Bu soru Başbakanımıza da çok soruldu seçimden sonra kim başbakan olacak? Bununla ilgili de bir açıklama yapmam gerekirse, biz Ak Parti davasına, misyonuna inanmış kimseleriz. Bu misyonda ve davada ilerleriz. Ak Partili insanların nefisleri yoktur. Nefislerini bir kenara bırakırlar. Sadece Ak Parti davası için çalışırlar. Bu manada Allah izin verirse, parti genel kurulu toplanır, orada ne karar alınırsa, oradan çıkartılan kişi bizim Başbakanımız olur. Bizde aynı çalıştığımız şekilde çalışırız. Bunun dışındaki söylenenlerin hepsi uydurmadır. Biz gezdiğimiz yerlerde görüyoruz, CHP'lisi bile Başbakanımıza oy vereceğini ifade ediyor. Gerçekten Cumhurbaşkanlığı onun hakkı diyor.

Allah emeğimizi zayi etmesin

Akçay on olarak, 'Bir tarafta bir çatı adayı var. 27 yaşına kadar hiç Türkiye'ye gelmemiş. Türkiye'de doğmamış. Ondan sonra gelmiş sonra tekrar gelmiş ve gitmiş. Sonra da almışlar getirmişler ve Cumhurbaşkanı adayı yapmışlar. 13 tane parti de bu kişiyi destekliyor. Ve şöyle bir durum var. Adayları bir tarafta bir şey söylüyor. Bir taraftan CHP'li milletvekili ağzına geleni söylüyor. Aynı şekilde MHP'li milletvekilleri de aynı şeyleri yapıyor. Vatandaş hiç desteklemiyor. Biz çalışmalarımızı yaparken tüm vatandaşlarımızdan istiyor. Bizim amacımız, Türkiye üzerinde bir ortalama ile bu seçimden çıkacağız. Biz burada Türkiye'de en yüksek oy alarak çıkalım istiyoruz. Allah emeğimizi zayi etmesin' dedi.