12 Yıldır Türkiye'nin AK Parti dönemimde daha çok büyüdüğünü ifade eden Köksal 'Ayın 1'inde meclis açılacak. 2'sinde teskere gelecek onu görüşeceğiz. Gerek basında çalışan arkadaşlarımızın Kırıkkale'deki yaklaşan şimdiden ben kutlamak istiyorum. Son günlerde dünya'nın gündemine girecek değişik şeyler oluyor. İşid'in elinde rehin bulunan vatandaşlarımızın başta başkonsolosluğumuz bunların elinden alınması. Bu dünya kamuoyunda konuşulan bir şey. Özellikle geçmişe baktığımızda rehine olayları bir çok ülkede krize dönüşmüştür. Bu olayların sonunda bazen başarısız kurtarma olayları. Türkiye bunu sabırla takip etti. Zaman zaman muhalefetin eleştirilerine de artık sineye çekti cevap vermedi. Gerek dış işleri gerekse bu işi yürüten milli istihbarat teşkilatı iyi bir imtahan verdi. Bu tür pazarlıklarda güçlüyseniz sonuca ulaşırsınız. İşte burada Türkiye Cumhuriyetinin geldiği 12 yırdır AK Parti'nin getirdiği noktaya bakacaksınız.''şeklinde konuştu.

Damga vurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler kurtuluşunun yıl dönümünde yaptığı konuşmasının damga vurduğunu söyleyen Köksal 'Dış politikada herkesin yakından takip ettiği Cumhurbaşkanımızın Birleşmiş Milletler kuruluşunda yaptığı konuşma. Çok önemli bir konuydu. Çok büyük ses getirdi. Ben Türkiye'de bile Birleşmiş Milletlerinin kuruluş yıl dönümünün kutlandığını biz bile bilmiyoruz. Şuanda cumhurbaşkanımızın orada konuşması Dünya'ya damgasını vurmuştur. Birleşmiş Milletlerin yapısında ki yanlışlıkların 1 kere daha ortaya koymuştur. Birleşmiş Milletler 5 kişi değil. Bu hafta Türkiye'de dış politika haftası gibi geçti. AK Parti artık kurumsallaşmış bir partidir. Kurulları vardır. Genel kurulu vardır. Bunun verdiği karar doğrultusunda işler yapar ve o kararlardan asla kimse taviz vermez. Gördük Ki AK Parti artık Türkiye'de tamamen kurumsallaşmış kendi kuralları içerisinde hareket eden bir parti.''diye konuştu.

Akdoğan GİK'e Girdi! Akdoğan GİK'e Girdi!

Herkes bunu istiyor

Tampon bölge ve çözüm süreci hakkında konuşan Köksal 'Bizim şuanda tanpon bölgeyle henüz karar verilmiş bir durumumuz yok. Suriye'de ilk olayların patladığında Suriye'den gelenleri biz aniden geliş olduğu için mecburen her tarafı açtık içeriye girdiler. Şimdi de gelenler var içeriye alıyoruz. Ama biraz daha kontrollü. Kritik bölgelerde ki güvenlikler üst düzeydedir. Ne kadar çok önlem alırsanız alın biraz da orada ki diplomatik ilişkilere bağlı. Bizim özel kuvvetlerimiz özel harekatçılarımız var. Türkiye doğusuyla batısıyla çözüm sürecine karşı olanlar bile çözüm sürecinden yana. Diyarbakır'da Hakkari'de yaşayan vatandaşlarım. Etnik kökeni şudur budur bizi ilgilendirmez. Atatürk ne demiş Ne Mutlu Türküm Diyene. Birlikte harp edilmiş birlikte istiklal mücadelesi verilmiş. Çözüm süreci Türkiye için yapılması gereken bir olaydır. ''dedi.