Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, “Türk Metal Sendikası, kurulduğu günden bugüne Türkiye´nin ekonomik ve sosyal sorunlarına çözüm bulmak, emekçilerin alın terini korumak için mücadele ediyor. Emeğin en yüce değer olduğunu bilen ve alın terini kutsal sayan Türk Metal, hak ve emek mücadelesini her geçen gün daha da güçlendirerek sürdürüyor. Türk Metal´in sendikal anlayışının ve mücadelesinin temelinde Anayasamızda da yer alan, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, temel insan hak ve özgürlüklerini esas alan, Atatürk ilkelerine bağlı sosyal hukuk devleti yer almaktadır.”

 “Türk Metal Sendikası, bu ilkeler doğrultusunda çatısı altında birleşen 200 bini aşkın metal emekçisinin hoşgörü içinde ortak çıkarları için mücadele ettiği güçlü bir emek ocağıdır. Ülke sanayinin, üretim ve ihracat yapan işyerlerinin çoğunda örgütlü olan Türk Metal, üretmek, kazanmak ve kazandırmak isteyen üyelerinin, özellikle Covid-19 salgını döneminde canları pahasına ölümüne çalışarak ülke ekonomisine yaptığı katkıdan onur duymaktadır. Sendikamız, üyelerinden aldığı güçle imzaladığı toplu iş sözleşmeleriyle, üyelerinin refahını ve hayat standartlarını yükseltmiş aynı zamanda diğer sektörlerdeki toplu iş sözleşmelerine de örnek olmuştur.”

 “Sendikacılığın temeline aile, eğitim, yaşam kalitesi gibi vazgeçilmez kavramları da ekleyen Türk Metal ‘Yeni Nesil Sendikacılık´ anlayışıyla, özgün ve çok daha büyük bir sorumluluk gerektiren yaklaşımın da öncüsü olmuştur. Bu çerçevede, üyelerine insan onuruna yaraşır bir yaşam düzeyi sağlamayı amaçlayan sendikamız, tüm dünyayı etkisi altına alan salgın sürecinde de yaptığı çalışmalarla her bir üyesinin kendini güvende hissettiği büyük bir ailedir.

Tarihi mücadelelerle dolu olan Türk Metal, var olduğu sürece ülke çıkarlarını ve milletimizin refahını bütün değerlerin üzerinde tutarak emek mücadelesini tüm gücüyle sürdürecektir.”

Hayvancılar dikkat! Hayvanlarınız bu sebepten ölebilir! Hayvancılar dikkat! Hayvanlarınız bu sebepten ölebilir!

 “Sendikamız, uluslararası düzeyde de temel ilkelerini göz ardı etmeden, yeni gelişmelere ayak uydurarak, kendisini her zaman yenileyecektir. Sendikal mücadelemiz, başta üyelerimiz olmak üzere, Türkiye işçi sınıfına insan onuruna yaraşır bir yaşam düzeyi sağlayana kadar devam edecektir. Türk Metal´in mücadelesi daha güzel bir Türkiye içindir. Bizler, kazandığımız hakları, sendikal hak ve özgürlüklerimizi, Türkiye Cumhuriyeti´nin varlığına borçluyuz. Kuruluş yıldönümümüz vesilesiyle başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizleri Cumhuriyete, özgürlüğe ve bağımsızlığa kavuşturanları, Sendikamızı kuranları ve yaşatanları minnet ve şükranla anıyoruz. Kuruluş yıldönümümüzün tüm emekçilere ve ülkemize daha demokratik, refah içinde, sağlıklı ve mutlu bir gelecek getirmesini diliyoruz” dedi.