KAMU KURUM VE KURULUŞLARI

Valilikler, Kaymakamlıklar, Belediyeler, İl ve İlçe Özel İdareleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri ile 5355 Sayılı Kanun kapsamındaki Mahalli İdare Birliklerinin proje sunabileceği programın öncelikleri Turizmde erişilebilirliğin sağlanması ve turistlere daha iyi hizmet sunulabilmesi amacıyla destinasyon merkezleri arasında ulaşım ve transferin kolaylaştırılması ve ulaşım çeşitliliğinin geliştirilmesi, Turizm destinasyonlarında ürün çeşitlendirmeye ve alternatif turizm modelleri oluşturmaya yönelik uygulamaların artırılması, Turizmde bilgi teknolojileri ve dijital altyapının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması ve Turistik alanların korunması, bu alanların mevcut kullanımının iyileştirilmesi ve turizm potansiyeli taşıyan alanların turizme kazandırılması olacak.

Kırıkkale’de Sosyal Güvenlik Haftası kutlandı Kırıkkale’de Sosyal Güvenlik Haftası kutlandı

22 MİLYONLUK DESTEK

Söz konusu programın toplam bütçesi 22.000.000 TL olup, proje başına en fazla 2.500.000 TL, en az ise 500.000 TL destek sağlanabilecektir. Hibe tutarının, projenin toplam uygun maliyetine oranı en az %25, en fazla ise %75 olabilmektedir. Proje süresi asgari 12, azami 24 aydır. Projeler kapsamında; piyasa fiyatlarına uygun olmaları ve projenin uygulanabilmesi için gerekli olmaları koşulu ile; projede görevlendirilmiş kişilerin net maaşları, sosyal sigorta primleri, ilgili diğer ücret ve maliyetler, proje kapsamında görevlendirilen yararlanıcı personeline yapılan maaş ödemeleri, yolculuk ve gündelik giderleri, yeni ekipman ve hizmet (nakliye, vb.) satın alma maliyetleri, sarf malzemesi maliyetleri, yapım işleri, taşeron maliyetleri (basım, etkinlik organizasyonu vb.), mali hizmet maliyetleri, görünürlük maliyetleri vd. desteklenebilmektedir. Projede gerçekleştirilecek tüm maliyetler, kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar için KDV dâhil olarak hazırlanması istendi.

PROJE SUNMA TARİHLERİ

Proje başvurularının kabulü, proje teklif çağrısı ilanından 10 (on) iş günü sonra başlayacak. Proje tekliflerinin Ajansa sunulması için son başvuru tarihlerinin,  İnternet Üzerinden Son Başvuru Tarihi: 13 Kasım 2020 Saat: 17:00. Taahhütnamenin Son Teslim Tarihi: 20 Kasım 2020 Saat: 17:00. 2020 Yılı Turizm Altyapısının Güçlendirilmesi Mali Destek Programı rehberine Ahiler Kalkınma Ajansı web sitesinden (www.ahika.gov.tr) ulaşılabilecek. Detaylı bilgi için Valilik binası 1. katında bulunan Kırıkkale Yatırım Destek Ofisi ziyaret edilebilecek. Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından ilan edilen 2020 Yılı Mali Destek Programlarına ilişkin eğitim ve bilgilendirme toplantılarının COVID-19 salgınından dolayı internet üzerinden düzenlenmesi planlanmaktadır. Program sürecine ilişkin eğitim ve toplantı bilgileri ilerleyen günlerde Ajans internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından duyurulacağı açıklandı. Haber: Ersin Atasayar