Büyük alkış topladı

Nisan ayının ilk yarısının bitmesi ile birlikte başlayan ve bir hafta süre ile kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri dün itibariyle başladı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda start alan Turizm Haftasının bu yıl ki yıldızı Kız Teknik ve Meslek Lisesi oldu. Meslek Lisesi öğrencileri oluşturdukları çeşitli gruplar ile kutlama programına gelen izleyicilerden büyük alkış topladı. Özellikle Türkiye'nin çeşitli illerinin kültürlerini anlatan ve türkülerini seslendiren kızlar, ayrıca sundukları halk oyunları gösterisi ile büyük takdir topladı.

Karakeçili'de Kur'an kursu öğrencileri mezun oldu Karakeçili'de Kur'an kursu öğrencileri mezun oldu

Büyük payı olan sektördür

Düzenlenen Turizm Haftası açılış programına Vali Yardımcısı Rifat Ata, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, Milli Eğitim Şube Müdürleri vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Törenin açılış konuşmasını İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er yaptı. Er yaptığı konuşmada, 'Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlamakta olduğumuz Turizm Haftasının bu yılki 38.kutlama etkinliklerine hoş geldiniz.Turizm günümüzde ülkelerin döviz girdisini artırıcı ve istihdam sağlayıcı özellikleriyle milli ekonomiye katkıda bulunan Uluslararası kültürel ve toplumsal iletişimi sağlayıcı ve bütünleştirici etkisi ile de dünya barışının korunmasında büyük payı olan sektördür' ifadesinde bulundu.

Önemi büyüktür

Turizm dünyada en hızlı gelişen sektör olmasının yanında ülkemizin de dünya pazarındaki en rekabetçi üründür. Bu çerçevede turizm potansiyelinin yüksek olduğu ülkemizde, insanlarımızın turizm konusunda bilinçli olmalarının sağlanması için her yıl kutlamakta olduğumuz turizm haftalarının önemi büyüktür. Hiç şüphesiz ki tanıtımsız bir turizm anlayışı düşünülemez. Sahip olduğumuz tarihi ve kültürel potansiyelimizin gerek ulusal gerekse uluslararası hedef kitleye ulaştırılması etkin bir tanıtımdan geçmektedir. Biz de Sayın Valimizin destek ve himayesinde tanıtıcı yayınlar ve yöresel müziği ile ulusal ve uluslararası fuarlara katılım sağlanarak ilin tanıtımının gerçekleşmesi sağlanmıştır. İlimizin tarihi kültürel, doğal ve kentsel mekanlarda oluşturulan görsellerle Bakanlığımız tanıtım portalı aracılığı ile internet üzerinden hedef kitleye ulaşma çalışmaları yapılmaktadır. Ayrıca İlimizde ilk kez Keskin ilçesinde yer alan Sulu Mağara (Yeraltı Şehri) 2013 yılında ören yeri statüsüne alınmış olup, Bakanlığımıza bağlanarak turizm amaçlı yerli ve yabancı ziyaretçilere açılmıştır' dedi.

Çok değişik alanlarda imkanlara sahibiz

Er'in konuşmasının ardından Vali Yardımcısı Rifat Ata bir konuşma gerçekleştirdi. Ata yaptığı konuşmada, turizm haftasının öneminden bahsederek, Turizmin ülke ekonomisine büyük faydası olduğunun altını çizdi. Ata yaptığı konuşmada, 'Turizmi iç ve dış olmak üzere ikiye ayırabiliriz. Dünya'da 1 Trilyon dolar Turizm harcaması yapılıyor. Ülkemizde sadece Antalya'ya 10 Milyona yakın turist geliyor. İnşallah turist sayısı her geçen gün artacak. Çok değişik alanlarda imkanlara sahibiz' dedi. Ata turizm haftasının hayırlara vesile olmasını temenni ederek konuşmasını bitirdi. Hafta kutlamaları kapsamında salon programının ardından günün anlam ve önemini belirten el emeklerinin sergilendiği sergi açılışı gerçekleştirildi.