BİLİNÇLİ TÜKETİCİ

Ticaret İl Müdür V. Çetiner, Birleşmiş Milletler tarafından 1985 yılında alınan bir kararla “Tüketici Hakları Evrensel Beyannamesi” ilan edilerek 15 Mart tarihi “Dünya Tüketici Hakları Günü” olarak kabul edildiğini ve kutlanmaya başlandığını söyledi. Ülkemizde her yıl 15-21 Mart haftası “Tüketiciyi Koruma Haftası” olarak kutlandığını dile getiren Çetiner, “Müdürlüğümüzün, tüketicilerin aydınlatılması ve bilgilendirilmesi toplantı, panel, konferans ve benzeri faaliyetler düzenlemesi, tüketicinin korunması mevzuatını tanıtması ve gerçekleşen değişiklikleri duyurması görev ve sorumluluğundadır”

BİLİNÇLİ TÜKETİM

Müdürlüğün bu hafta kapsamında bilinçli tüketim kültürünü yaygınlaştırmak ve tüketicilerin hakları konusundaki farkındalıklarını artırmak amacıyla çeşitli etkinlikler planlandığını ifade eden Çetiner, “Tüketiciyi Koruma Haftası kapsamında yapılması planlanan etkinlikler şunlardır. Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası, Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği ve Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, İlimizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına, öğrencilere, halkımıza  “Bilinçli Tüketici, Bilinçli Tüketim” konulu konferans düzenlenecektir. Program Kırıkkale Valiliği konferans salonunda 16 Mart 2017 Perşembe günü saat 14.00 da yapılacaktır. Programa tüm halkımız davetlidir”

MKE’nin yazılı sınav sonuçları açıklandı! MKE’nin yazılı sınav sonuçları açıklandı!

RESİM YARIŞMASI DÜZENLENDİ

“Hafta kapsamında ortaokullar arası “Bilinçli Tüketici, Bilinçli Tüketim” temalı resim yarışması düzenlenmiştir. Yarışma İl Milli Eğitim Müdürlüğünün oluşturduğu jüri tarafından değerlendirilecek ve ilk üçe giren öğrencilere tablet bilgisayar, 4. ve 5. olan öğrencilere de sürpriz hediyeler verilecektir. Ödüller Valilik konferans salonunda 16 Mart 2017 Perşembe günü saat 14.00 da düzenlenecek olan programın sonunda öğrencilere takdim edilecek olup konferans salonunun girişinde resim yarışmasına katılan öğrencilerin resimleri sergilenecektir”

BROŞÜRLER DAĞITILACAK

 “15-21 Mart tarihleri arasında Podium ve Altunbilekler Alışveriş Merkezlerinde, Kırıkkale Üniversitesinde, Cumhuriyet Meydanında kurulan stantlarda 6502 sayılı Tüketici Kanunu kapsamında ‘Tüketici hakları´ anlatılacak ve Bakanlığımızın konu ile ilgili hazırladığı broşürlerin dağıtımı yapılacaktır. Bu toplantıdan sonra, Müdürlüğümüzce toplantı, panel, konferans ve benzeri faaliyetleri ve etkinlikler tüm bir yıla yayılarak ‘Tüketiciyi Bilgilendirme Seferberliği´ başlatılacaktır” dedi.