Bahşılı'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı Bahşılı'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı


 

Sağlık-Sen Şube Başkanı Akdoğan, doktorundan ebesine, hemşiresinden ATT´sine kadar bütün sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı´nı kutladı. Akdoğan, “14 Mart Tıp Bayramı´nın tarihî seyrine baktığımızda 3 önemli kilometre taşı görüyoruz. Birincisi, II. Mahmut devrinde, ilk cerrahhanenin kuruluş tarihi olan 14 Mart, modern tıp eğitiminin başlangıcı sayılmıştır”

 

 “İkincisi, ülkemizin içinden geçtiği en sıkıntılı dönemlerden olan İstiklal Savaşı mücadelesi dâhilinde 14 Mart 1919 günü, tıbbiye öğrencileri işgali protesto için toplanmışlar ve millî mücadeleye destek vermişlerdir. Üçüncü olarak da Cumhuriyet döneminde, 1976 yılında 14 Mart etkinlikleri 1 günü aşarak 1 haftaya yayılmış ve bugünkü şeklini almıştır”

 

 “Bu üç kilometre taşı aslında bize önemli mesajlar vermektedir. Nereden geldiğimizi yani köklerimizi; nelerden, ne sıkıntılardan geçtiğimizi ve bugün içinde bulunduğumuz imkânları biz bu kilometre taşlarından anlıyoruz. Bu anlamda 14 Mart Tıp Bayramı,  sağlık görevimizi yapmakla mutlu olmamızı sağlamanın yanında, aynı zamanda ülkemizin refahı ve birlik beraberliği için de çalışmamız gerektiğini hatırlatan önemli günlerden biridir”

 

 “Varoluş sebebi sağlığın korunup geliştirilmesi olan, yaşam hakkının kutsallığını savunan, zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin hizmet veren sağlık çalışanlarımıza uygulanan şiddetin kabul edilemeyeceği aşikârdır. Çünkü bizlerin mesleğini layıkıyla ve eksiksiz icra edebilmesi için barış, huzur ve refah ile kalkınmış bir ülke gerekiyor. Ülkemizin, halkımızın ve en önemlisi istikbalimizin ağır bir imtihandan geçtiği bugünlerde birbirimize sırt dönmek yerine daha sıkı sarılmanın, kardeşçe kucaklaşmanın yollarını aramalıyız”

 

 “Bu toprakların eğitimli, okumuş ve en önemlisi başta anne duası olmak üzere pek çok kişinin hayır duasını alan sağlıkçılar olarak da bu yolda tıpkı 14 Mart 1919´da olduğu gibi öncülük ve önderlik yapmalı, toplumun sevgi harcına çimento olmalıyız. Ayrıştırmaya değil, birleştirmeye; husumete değil muhabbete kapı açmaya çalışmalıyız. ‘Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda, bir nefes sıhhat gibi´ bu duygu ve düşüncelerle tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp bayramını kutlar çalışma hayatlarında başarılar diler saygılar sunarım” dedi.