Kırıkkale’de bir ayda 870 şüpheliye işlem yapıldı Kırıkkale’de bir ayda 870 şüpheliye işlem yapıldı


Uzun süredir gündemde olan ve ne zaman başlayacağı merakla beklenen Kırıkkale Belediyesinin, Karayolları Genel Müdürlüğü işbirliği ile yürüttüğü Kırıkkale-Ankara- Kayseri Köprülü Kavşağı projesinde ilk kazma geçtiğimiz günlerde vurulmuştu. Yüklenici firma çalışmalarına bu günlerde hız verdi.

 ÖNEMİ ÖN PLANA ÇIKTI

Dev iş makineleri ile çalışmalarına başlayan müteahhit firma köprülü kavşağın temelini oluşturacak demirli beton direkleri yerin dibine yerleştirmeye başladı. 43 ili bir birine bağlayan bir noktada bulunan Kırıkkale´de yapımına başlanan Kırıkkale-Ankara-Kayseri Köprülü Kavşağı şehirden geçiş trafiğini de önemli ölçüde rahatlatacak.

ŞEHİR MERKEZİNE GİRİŞ YAPACAK

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´nın yakından takip ettiği Ankara-Kayseri Köprülü Kavşağı projesinde Ankara-Kırıkkale arası direk geçişi sağlayacak bir üstgeçit, yan yollara dağılımı sağlayan hemzemin kavşak çözümlemeleri ve Ankara-Kayseri arasında direk geçişi sağlayacak. Bu sayede, ilimizin bağlantısı olan 43 ilin de ulaşım sıkıntısını tamamen ortadan kalkacak.  Terminal Önü Köprülü Kavşağı, Betonarme olarak tasarlanarak köprülü kavşak projesinde Kayseri-Ankara arasındaki geçişi sağlayan Baks geçit 4.50 m yüksekliğinde, Ankara-Kırıkkale şehir merkezi arasında direk geçişi sağlayan iki yönlü köprü yerden 9.00 m yüksekliğinde olacağı ifade edildi.