Kırıkkale’de gıda ve yem işletmelerine sıkı denetim Kırıkkale’de gıda ve yem işletmelerine sıkı denetim


IRMAK KÖYÜNDE 3 GÜN KALDI

CHINA Railway Express, Çin´den başlayan yolculuğunu Hazar Geçişli Uluslararası Ulaştırma Güzergâhı ‘Trans-Caspian International Transport Route´ (TITR) üzerinden gerçekleştirecek. Elektronik aksam taşıyan, 42 adet 76 metreküp yükleme hacmine sahip konteyner yüklü vagondan oluşan tren Kars üzerinden Türkiye´ye giriş yaptı. Kırıkkale´ye de uğrayan ve Irmak tren istasyonunda üç gün kalan tren 6 Kasım´da Ankara´da olacak.

 

TEK KUŞAK TEK YOL´ PROJESİ

Yaklaşık 850 metre uzunluğundaki China Railway Ekspress, 6 Kasım´da saat 14.30´da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan tarafından karşılanacak. ‘Tek Kuşak Tek Yol´ projesi kapsamında tarihi Ankara Garı´nda düzenlenecek karşılama törenine, Çin ve bölge ülkelerin yetkililerinin de katılması bekleniyor.  Bakan Turhan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan´ın katılımıyla Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan işbirliği ile 30 Ekim 2017´de işletmeye açılan ve ‘Orta Koridor´un en önemli halkasını oluşturan Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolu hattının verimli kullanımı için bölge ülkelerinin önemli işbirliğine imza attığını anlattı.

 

KIRIKKALE, ANKARA, ESKİŞEHİR, KOCAELİ

Kazakistan-Hazar Denizi-Azerbaycan-Gürcistan-Türkiye parkurunda blok konteyner treni seferlerinin bölge ülkeleri arasındaki ticaretin güçlenmesine katkı sağladığını dile getiren Turhan, Çin´in Xi´an şehrinden hareket eden yük treninin, Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan´ın ardından Kars üzerinden Türkiye´ye giriş yaptığını söyledi.

 

AVRUPA´YA KESİNTİSİZ GİDECEK

Turhan, Demir İpek Yolu üzerinden Marmaray Tüp Geçidi´ni de kullanacak trenin Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan ve Slovakya´yı geçerek Prag´a ulaşacağını belirterek “Çin´den Avrupa´ya kesintisiz gidecek ilk yük treni, Marmaray´ı da kullanarak Avrupa´ya ulaşacak ilk yük treni olarak tarihe geçecek” dedi. Turhan, trenin Türkiye´de Ahılkelek, Kars, Erzurum, Erzincan, Sivas, Kayseri, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Kocaeli, İstanbul (Marmaray) ve Kapıkule (Edirne) güzergâhını kullandığını sözlerine ekledi. Haber: Emel Selci