İLK DURAK KIRIKKALE

Yaşanan Kovid-19 pandemi süreci nedeniyle her alanda olduğu gibi sporda da faaliyetlerin sekteye uğradığı bu dönemde, Türkiye Eskrim Federasyonunun hayata geçirdiği ‘Şehir Şehir Eskrim´ projesi kapsamında eskrim paydaşları ile bir araya gelmek için yollara düşüyor. Hem eskrimi farklı kesimlere tanıtmak hem de Anadolu´nun birçok yerindeki yeni eskrimcilerle bir araya gelmeyi hedefleyen projede yolculuk bugün Ankara´dan başladı, ilk durak ise Kırıkkale oldu.

KIRIKKALE´DE 150 SPORCU BULUNUYOR

Bunalımdaki şahıs otoparkta intihar etti Bunalımdaki şahıs otoparkta intihar etti

Kırıkkale´de gerçekleştirilen çekimlerde Kırıkkale Eskrim İl Temsilcisi Yasin Tarım ilin eskrimde bulunduğu nokta hakkında bilgiler verdi. Tarım, “Kırıkkale´de eskrim 2014 yılında dönemin Federasyon Başkanı Sayın Müminhan Bilgin´in destekleriyle başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Türkiye Eskrim Federasyonumuz, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz destekleri ve sporcularımızın özverili çalışmalarıyla bugünkü halimize ulaştık. İlimizde eskrim, 150´nin üzerinde sporcunun okullarında ve salonlarda yapılır duruma geldi” diye konuştu.

HEDEFLERİNİ ANLATTILAR

Proje çerçevesinde Eskrimci Velisi Barış Akagündüz ve Eylül Eskrim Spor Kulübü sporcuları Sedat Yılmazoğlu ve Arda Demir ile röportaj yapan Proje Direktörü Barış Bahadır ise ‘eskrime nasıl başladıkları, eskrimin kendilerine sağladığı faydalar ve hedefleri´ hakkında bilgi aldı. Proje kapsamında bir sonraki durağın Kastamonu olduğu bildirildi.