İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından başlatılan süne ve kımıl zararlıları ile mücadele seferberliği çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında; mücadele yöntemleri, çalışma alanları ve yürütülecek faaliyetlerin değerlendirilmesi ile süne ve kımıl zararlılarıyla topyekûn mücadele amacının pekiştirilmesi için toplantı düzenlendi.

Özel çocuklar uçurtma şenliğinde eğlendi Özel çocuklar uçurtma şenliğinde eğlendi

 

EL BİRLİĞİ İLE MÜCADELE

Ankara Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Uzman Personelleri ile İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli teknik personellerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı, İl Müdürlüğü Toplantı Salonu´nda yapıldı. Süne Mücadelesi ve başlatılan mücadele seferberliği çalışmaları hakkında bir değerlendirme yapan İl Müdürü Sırrı Yılmaz, üreticilerin mahsul kalitesini düşüren ve önemli ekonomik kayıplara yol açan süne zararlısına karşı ancak bir seferberlik anlayışı içerisinde el birliği ile mücadele edilerek başarı elde edilebileceğini dile getirdi. İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli tüm teknik personellerin bu konuda üzerlerine düşen görevin bilincinde olduğunu belirten Yılmaz, çiftçileri de bu çalışmanın bir parçası olmaya davet etti.

           

SORUMLULUKLARIMIZI BELİRLEDİ

Mahsuldeki kalite kaybının sadece çiftçimize ya da ilimize değil, ülke ekonomimize de olumsuz etkilerinden bahseden Yılmaz; Vali Yunus Sezer´in başkanlığında yapılmış olan değerlendirme toplantısında da bu konunun kapsamlı bir şekilde ele alındığını belirterek, “Bu toplantımızda ziraat odalarımız, ticaret ve sanayi odamız, çiftçilerimiz, muhtarlarımız, kamu kurumlarımız olarak sektör paydaşlarımızla konuyu ele aldık, görev ve sorumluluklarımızı belirledik. İlimizde bu soruna bir çözüm bulunması için gereken adımları planladık ve uyguluyoruz. Çiftçilerimizin de bu konuda gereken hassasiyeti göstermesi ile ilimizde düşük kaliteli mahsul olmamasını, dolayısıyla da çiftçimizin daha yüksek kazanç elde etmesini sağlayacağız” şeklinde konuştu. Haber: Emel Selci