YÜZDE 90´IN ÜZERİNDE KAYIP VAR

Sabahtan beri ilçelerinde su olmadığını dile getiren Bildik, “İnşallah 1-2 saate suyu vereceğiz. Çalışmalar devam ediyor. Kanalizasyon hatlarında sıkıntı var. Sulakyurt Çayı Dereözü mevkisinde yağışın çok olması nedeniyle vatandaşlarımızın kullandığı köprü gitti. Bir an önce bunların yapımına başlayacağız. Yağışlardan dolayı arpa ekilen alanlarda çok büyük zarar var. Neredeyse hasat zamanı gelmişti. Yüzde 90´ın üzerinde kayıp var”

 

MUZAFFER UYSAL SAĞ BULUNDU 

Kırıkkale Valiliğinden yapılan açıklamada, il geneli ile Sulakyurt ilçe merkezi, Deredüzü, Ambardere, Yağbasan, İmamoğluçeşmesi, Koruköy, Akkuyu ve Çayoba köylerinde sel nedeniyle zarar oluştuğu belirtildi. Hayvan otlatmadan dönmediği ihbarı üzerine yapılan arama çalışmaları sonucu 80 yaşındaki Muzaffer Uysal´ın sağ bulunduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

 

Patatesler yapılan yemekler! En güzel patates yemekleri Patatesler yapılan yemekler! En güzel patates yemekleri

KISMİ YOL ÇÖKMESİ YAŞANMIŞTIR

'İmamoğluçeşmesi köyünde evlerinde mahsur kalan üç aile kurtarılmış ve ilçe merkezinde bazı köprülerde hasar ile kısmi yol çökmesi yaşanmıştır. Tarım arazileri bölgesel olarak su altında kalmış, yollarda çamur ve taş birikmesine bağlı kapanmanın yanı sıra dere taşması, köprü ve dere geçişlerinde hasar meydana gelmiştir. Can kaybı ve yaralanan vatandaşımızın olmadığı olayın hemen ardından İl Özel İdaresi, AFAD ve DSİ 56. Şube Müdürlüğüne ait araç ve ekipler, Sulakyurt´a yönlendirilmiş olup, hasar tespit çalışmaları devam etmektedir' dedi. Haber: Emel Selci