SAĞLIK İÇİN, HEPİMİZ İÇİN

İçişleri Bakanlığının 81 ilde başlattığı 'Sağlık İçin, Hepimiz İçin' korona virüs denetimi sabahın erken saatlerinden itibaren Sulakyurt´ta da uygulanmaya başladı. Kaymakam Saliha Karataş ve Belediye Başkanı İsmail Bildik korona denetimine çıktı. Kaymakam Karataş ve Belediye Başkanı Bildik vatandaşlara salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarını tekrar hatırlattı.

 

HALK UYARILDI

Kırıkkale Türk Ocakları tarafından ‘Cumhuriyetin 2. Yüzyılında Ocakbaşı Sohbetleri’ düzenlenecek. Kırıkkale Türk Ocakları tarafından ‘Cumhuriyetin 2. Yüzyılında Ocakbaşı Sohbetleri’ düzenlenecek.

Denetimlerde vatandaşlara salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kuralları hatırlatıldı. Maskeyi yanında taşıyan ya da kurallara uygun takmayan çok az sayıda vatandaşı uyaran Kaymakam Karataş ve Belediye Başkanı Bildik, maskenin önemini hatırlatarak söz konusu kişilere maske hediye etti. Gıda ürünü satan işletmelere de özellikle dikkat eden Kaymakam Karataş ve Belediye Başkanı Bildik, burada da maske ve eldivene önemle dikkat edilmesini istedi. Belediye Başkanı Bildik gazetecilere yaptığı açıklamada Sulakyurt´ta tümüyle salgınla mücadele gerçekleştirildiğine dikkat çekti.

 

EL BİRLİĞİ İLE MÜCADELE EDECEĞİZ

Başkan Bildik 'Bu işin ağır yükünü vatandaşımız çekti. Zaman zaman evde kaldı, işyerleri kapatılmak durumunda kaldı. Birçok fedakarlıklarla salgının üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Bu konuda dünya devletleri arasında aldığımız mesafeye göre çok iyi noktadayız. Bu başarıyı sürdürebilmeliyiz. Aynı hassasiyetle devam ettirmek gerekiyor. Her şey bitmiş değil. Ufak bir rehavet, başladığımız noktadan daha kötü noktalara götürebilir. Vatandaşlarımız aynı hassasiyet ve ciddiyetle tedbirlere devam ediyor. Bu fedakarlık sonucunda ülkemizin, şehrimizin ve ilçemizin bu salgından en az şekilde etkilenerek çıkması gerekiyor. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmemiz gerekiyor. El birliğiyle mücadele eden herkese fedakarlıkları ve hassasiyetleri adına teşekkür ediyorum' dedi.