Kırıkkale Belediye Meclisi Belediye Başkanı Sayın Mehmet Saygılı'nın İzmir'de bulunması nedeniyle Meclis Başkan Vekili Çakır Yıldırım başkanlığında toplandı. Çoğunluğun sağlanmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine başlandı. 2013 Mali Yılı Kesin Hesabı Meclis üyelerinin oybirliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Gündemin ikinci maddesinde ise 1 adet Başkan Yardımcılığı ile Plan ve Proje Müdürlüğü, Ulaştırma Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Mezarlık Müdürlüğü, Hal Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü birimlerinin kurulması ve yeni kadro ihdasları da oy birliği ile kabul edildi.

Kırıkkale Belediyesi’nde ikinci başkan yardımcısı da belli oldu Kırıkkale Belediyesi’nde ikinci başkan yardımcısı da belli oldu

Eğitim Fiyatları düştü

Meclisin ikinci gündem maddesi ise Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün yangın eğitimlerinde aldığı ücretlerin belirlenmesi yönünde oldu. Gündem maddesinde söz alan Muhalefet üyeleri ücretlerin oldukça yüksek olduğunu ve bu fiyatların indirilmesini istediler. Sözlü önerge veren muhalefet üyelerine Kırıkkale Belediyesi Müdürü Mithat Varışlı açıklamalarda bulundu. Varışlı bu birim fiyatların Ankara İtfaiye Müdürlüğü tarafından uygulanan fiyatlar olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Meclis Başkanı Çakır Yıldırım gündem maddesini muhalefet üyelerin verdiği sözlü önergeye göre oylattı. Karar muhalefet üyelerin istedikleri birim fiyatları bazında kabul edildi. İtfaiye Müdürlüğü yangın tatbikatı tarifesinin 300 TL, yangın eğitimi tarifesinin ise kamu kurumlarında kişi başı saatlik ücretinin 10 TL, özel kurumlarda ise 15 TL olması kararlaştırıldı. Maddenin görüşmeleri sırasında askeri kurumlar, polis teşkilatı, ilk ve orta dereceli okullar ile ceza ve tutukevlerinde ise talep gelmesi halinde yangın eğitiminin ve tatbikat ücretinin bedelsiz olduğu belirtildi.

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarifelerinde de değişiklik yapıldı

Gündemin diğer bir maddesi ise Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarifelerinde de değişikliği idi. Su abone bedeli ve kanal katılım bedeli emlak değeri üzerinden değil metrekare üzerinden yapılması kararı alındı. Gündem maddesi sırasında söz alan üyeler bu konuda çok eleştiri alındığını belirttiler. Emlak Müdürü Ali Rıza Koçoğlu birim fiyatların geçtiğimiz dönemden daha aşağı çekildiğini belirtti.Koçoğlu birim fiyatlarında %40'a yakın indirime gidildiğini söyledi. Meclis Başkanı Çakır yıldırım yeni tarifeler sayesinde su abone bedeli ve kanal katılım bedellerinde vatandaşlarımız daha az ücret ödeyeceklerini belirtti. Gündem maddesi yapılan oylama ile kabul edildi.

Ekmeğe %50 zam

Belediye Meclisin diğer bir gündem maddesi ile Belediye Ekmeğinin tarifesinin değişmesi idi. Konu hakkında iki önerge verildi. İlk önerge 250 gr ekmek fiyatının 40 kuruş olamsı ikinci önerge ise 250 gr ekmeğin fiyatının 45 kuruş olması idi. Meclis üyeleri ikinci önergeyi kabul ederek 250 gram Belediye ekmeği 45 Kuruş üzerinden satılması kararını oy birliği ile aldılar. İhtisas Komisyonlarının Komisyon raporu ücretleri de belirlendikten sonra oturumu yöneten Başkan Vekili Çakır Yıldırım tüm üyelere teşekkür ederek Meclis toplantısını sona erdirdi.