EĞİTİMİN EN BÜYÜK SORUNUDUR

Yalçın, eğitim sistemindeki sorunlar hakkında açıklamalarda bulundu. Problemin öğretmenlerde olmadığını yanlış eğitim sisteminde olduğunu vurgulayan Yalçın, “Sorun öğretmen performansı değil, yanlış eğitim politikalarıdır. Her seferinde alanda uygulayıcı olan öğretmenin performansını ölçmek isteyen anlayışın aldığı kararların sıhhati konusunda hiç düşünmemesi, sürekli her şeyden müstağni bir ruh haliyle hareket etmesi eğitimin en büyük sorunudur” dedi.

 

DİNAMİK ÇALIŞMA İLİŞKİLERİ

MKE’nin yazılı sınav sonuçları açıklandı! MKE’nin yazılı sınav sonuçları açıklandı!

Yalçın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Kaldı ki öğretmenlik, doğası itibarıyla sürekli denetime, eleştiriye ve değerlendirmeye açık bir meslektir. Bir öğretmen başarı ya da başarısızlık durumuyla sürekli yüzleşme içerisindedir. Asıl sıkıntı, başarısız olduğu halde hiçbir şekilde değerlendirmeye tabi tutulmayanların bulunmasıdır. Son yıllarda özel sektör özentisiyle iş dünyasının dinamiklerini ve çalışma ilişkilerini kamuya aktarırsak, kamu hizmetinin niteliğinin artacağı şeklindeki ‘patron anlayışı´ bizim için bazı maceraları da beraberinde getirmektedir.”

 

SİSTEM GELİŞTİRİLMELİDİR

“Bu hatalı düşünce tarzının son örneği Milli Eğitim Bakanlığı´nca hazırlanan Öğretmen Strateji Belgesi´ne yansımış, söz konusu belgede “bütün öğretmenler için zorunlu bir performans değerlendirme sisteminin geliştirilmesi” eylem hedefi yer almıştır. Öğretmen Strateji Belgesi, taraflarca istişare edilip revize edilmeye muhtaç, yürütüle bilirliği tartışmalı bir belgeyken, bakanlığın bunu pilot illerde seçilen okullarda alelacele uygulamaya koymaya çalışması asla kabul edilemez.”