Mazisi başarılarla dolu Kırıkkalespor’un eski parlak günlerine dönmesi ve içinde bulunduğu borç batağından kurtulması için Türk Metal  Sendikası geçtiğimiz yıllarda bir proje ortaya koymuştu. Amatör kümede yer alan Türk Metalspor ile Kırıkkalespor  takımlarının birleşmesi. Ancak bu projeye şehrin büyük bir kısmının karşı çıkması nedeniyle rafa kalkmıştı. Aradan geçen yıllarda Kırıkkalespor’un borç batağından kurtulamazken istediği başarılarda maddi imkansızlıklar nedeniyle bir türlü gelmemişti. Bu sezon Şampiyonluk için büyük bir şans yakalayan kırmızı şimşekler her türlü ayak oyununa maruz kalmış ve iyi bir lobi çalışması yapamadığı için Şampiyonluğu elinden alınmış ve birde üst üste cezalara neden olmuştu.

 

Gündem yine birleşme

 Türk Mealspor’un amatör kümede şampiyon olmasından sonra spor kamuoyunun gözleri geçtiğimiz yıllarda bir türlü gerçekleşmeyen birleşmenin bu yıl olması için yapılacak çalışmalara çevrildi. Bu konuda ilk somut adımını bugün atılacağı belirtiliyor. Türk Metal Sendikası yetkilileri, Türk Metalspor yöneticileri ve Kırıkkalespor yönetim kurulu üyelerinin bir toplantı yapacağı belirtiliyor. Konu hakkında  Kırıkkalespor Başkanı Metin Karakuş, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada her şeyden önce Kırıkkale’nin menfaatlerinin birinci sırada olduğu ve bu doğrultuda yapılacak çalışmada yer alacaklarını söylemişti.

Kırıkkalespor’un menfaati

Kesinlikle, kendisinin ve yönetim kurulu arkadaşlarının makam peşinde olmadıklarını ve Kırıkkale ve Kırıkkalespor’un geleceğini düşündüklerini ifade eden Başkan Karakuş ‘’ Türkiye liglerinde bir çok takım borç batağında ve isimleri, tüzüklerini değiştirmek için harekete geçtikler. Bunlardan biri de her sene isim değişikliği yapan Kırşehirspor. Bunun yanı sıra bu sene mücadele ettiğimiz bazı takımların isim değişikliğine gideceğini duyuyoruz.  Kırıkkalespor olarak Türk Metalspor ile birleşmek için ilk adımı attık. Bu konuda Kırıkkale’nin ileri gelenlerinden masaya oturmak için haber bekliyoruz. Toplum da bir kısım gelişmeler yaşanıyor ve bunları da en kısa zamanda aydınlığa kavuşturacağız. Önemli olan her şeyden önce Kırıkkale’nin ve Kırıkkalespor’un menfaatleridir’’ dedi.

Maç 19 Haziran’da

Kırıkkale’de ‘Yüzme Vize Yarışları’ sona erdi Kırıkkale’de ‘Yüzme Vize Yarışları’ sona erdi

Bu arada Türk Metalspor ile Kırıkalespor arasında oynanacak olan baraj maçının günü ve saati belli oldu. Buna göre baraj maçı 19 Nisan Pazar günü Saat:15:00 da Fikret Karabudak Stadyumunda oynanacak.