ÖĞRENCİLERLE BİRARAYA GELDİ

Bonus Hoca olarak bilinen Doğu Akdeniz Üniversitesi Türkiye Eğitim Danışmanı Süleyman Beledioğlu, Kırıkkale Sınav Koleji´nde öğrencilerle bir araya gelerek üniversite sınavına hazırlanırken yapılması gereken doğru çalışma tekniklerini anlattı. Sınava hazırlanan öğrencilerin çok sayıda öğrenme yöntemini kullanması gerektiğini belirten Beledioğlu, 'Öğrenciler, yazarak, sesli, başkasına anlatarak, derse önceden hazırlanarak çalışmalı. Bilgiyi kulaktan da gözden de almalı öğrenci' dedi.

 

HER GÜN EN AZ 30 DAKİKA KİTAP OKUNMALI

Okumanın öğrenciyi sınava hazırlamakta büyük katkısının olduğuna dikkat çeken Beledioğlu, 'Sınava hazırlanan öğrenciler mutlaka günde en az 30 dakika kitap okumalı. Çünkü çocuklar, matematiği, fiziği, kimyayı, tarihi yani tüm alandaki sınav sorularını okuyarak yapıyor. Beynin okumaya daha yatkın hale gelmesi ve tüm alanlardaki soruların kavranması için okuldan gelince çocuğun kitap okuması gerekiyor' diye konuştu.

 

BEYİN UYKUDA UYANIKKEN OLDUĞUNDAN DAHA FAZLA ÇALIŞIYOR

Yeşilay, Kırıkkale’de bisiklet turu düzenleyecek Yeşilay, Kırıkkale’de bisiklet turu düzenleyecek

Beledioğlu, 'Beyin uykuda uyanıkken olduğundan daha fazla çalışıyor. Öğrenciler, uyumadan iki saat önce en zorlandıkları dersi ve konuyu çalışırsa uyku esnasında beyin o konuyu çalışmaya devam eder. Ve öğrenci, zor gelen konunun üstesinden gelir. Bunun yanı sıra öğrencilerin ders programı hazırlaması ve programa sıkı sıkıya bağlı kalması gerekiyor. İyi bir çalışma programı öğrencinin tüm derslere dikkatini vermesini sağlar' diye konuştu. İnsanın her an stres altında olduğunu belirten Beledioğlu, 'Öğrenci, sınava tam olarak hazırlanmış olsa bile stres yaşar. Önemli olan sınavdaki başarıyı strese rağmen sağlamak. Öğrenci, ´Sınavda stres olmamalıyım´ diye değil ´Ben sınavda stres olmama rağmen başaracağım´ diye düşünmeli' dedi.

 

ÖĞRENCİLERİMİZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Öğrencilerin seminerde sınav için motivasyonlarının arttığını belirten Sınav Koleji Kurucu Müdürü Lütfi Ağırman, 'Beledioğlu, öğrencilerimize çalışma stratejilerinden bahsetti. Biz, hayat ve eğitim konusunda uzman kişileri okulumuzda ağırlayıp onların tecrübelerini ve tavsiyelerini öğrencilerimize anlatmasını sağlamaya devam edeceğiz. Beledioğlu´na teşekkür ediyoruz ' dedi.