KILIÇDAROĞLU, KIRIKKALE´Yİ ANLATTI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kocaeli´nin Darıca ilçesinde düzenlenen Muhtarlar, STK Temsilcileri ve Kanaat Önderleri toplantı yaptı. Toplantıda Kırıkkale´yi anlatan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “Kırıkkale´yi hepiniz bilirsiniz, sonradan il olan güzel bir kentimiz. Makine Kimya Endüstrisi Kurumu orada. Cumhuriyeti kuranlar, savaş meydanlarından gelip Cumhuriyeti kuranlar Anadolu´nun ortasında düşmanın rahat ulaşamayacağını düşünerek Kırıkkale´yi entegre bir silah sanayi kentine dönüştürürler. Hem silah, hem mühimmat orada üretiliyor”

 

TANK PALET FABRİKASINI KATAR ORDUSUNA VERDİLER

Makine Kimya Endüstrisi Kurumu´nun bir devlet kurumu olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Genel müdürü var, genel müdür yardımcıları var, daire başkanları var, fabrika müdürleri var, işçiler var, ustalar var, mühendisler var hepsi çalışıyor. Şimdi burayı diyorlar ki bir anonim şirkete dönüştüreceğiz. Sonra birilerine verecekler. Sakarya´da değeri 20 milyar dolar olan tank palet fabrikasını Katar ordusuna verdiler nasıl? Milli Savunma Bakanlığından çıkardılar bir anonim şirkete dönüştürdüler anonim şirketin hisselerini götürdüler Katar ordusuna verdiler”

 

SİLAH SANAYİMİZİ 5 KURUŞ ALMADAN VERDİK

Sağlık görevlisinden alkışlanacak hareket! Yaralanan çocuğu ambulansa kucağında götürdü Sağlık görevlisinden alkışlanacak hareket! Yaralanan çocuğu ambulansa kucağında götürdü

Savunma Sanayi´nin sıradan bir sanayi olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Şimdi bunu yapıyorlar. Tamam ben Kırıkkalelileri savunuyorum, Kırklarelilileri savunuyorum, Kocaeli İzmitlileri savunuyorum, herkesin hakkını, hukukunu savunuyorum ama oralardaki devlete ait fabrikaları ve o fabrikalarda çalışan işçilerinde haklarını savunmak zorundasınız. Bir silah sanayimizi verdik 5 kuruş almadan. Şimdi Makine Kimya Endüstrisini vermenin hazırlıklarını yapıyorlar. Bunu sizin vicdanınıza teslim ediyorum başka bir şey istemiyorum” dedi.