• Yeni çipli kimlik kartlarının ilimizde dağıtılması üzerine vatandaşlar, kimlik kartları ile işlem yapamamaktan şikayetçi. İl Nüfus Müdürlüğü sıkıntının kendilerinde olmadığını belirterek, kamu, kurum ve kuruluşların bilgisayarlarının versiyonunu yükseltmesi gerektiğini belirttiler. 

 

VATANDAŞ ŞİKAYETÇİ

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK) Projesi kapsamında yeni kimlik kartlarının dağıtımının başlamasının ardından vatandaşlar ciddi derecede sıkıntı yaşıyor.   Vatandaşlar ise İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerine sitem ederek şikayetlerini gazetemize bildirdiler.

 

SIKINTILAR YAŞIYORUZ

Çipli yeni kimlik kartlarının kullanımı konusunda alt yapı sıkıntısının olduğunu iddia eden vatandaşlar, “İlimizin pilot il seçilmesinin ardından İl Nüfus Müdürlüğünden yeni kimlik kartlarımızı aldık. Fakat bankalarda ve noterlerde işlem yapacağımız zaman sıkıntılar yaşıyoruz” diye şikayetlerini dile getirdiler.

 

BİLGİSAYARLARIN VERSİYONLARI YÜKSELTİLMELİ

Kırıkkale'de ‘Halk Koşusu’ yapıldı Kırıkkale'de ‘Halk Koşusu’ yapıldı

Gelen şikayetler üzerine Nüfus Müdürlüğünden aldığımız bilgilere göre şu ifadelere yer verildi; “Kimlik Paylaşım Sistemi (KPS)´ni noterler, bankalar, belediyeler ile kamu kurum ve kuruluşların görmeleri için önce bilgisayarlarının versiyonlarını yükseltmeleri gerekiyor”

 

VERSİYON YÜKSELİNCE

SIKINTI ORTADAN KALKIYOR

“Pilot il kapsamında 2014 tarihinde Genel Müdürlüğümüz kamu kurum ve kuruluşlara bununla ilgili yazı gönderdi. Fakat bu kurumlar versiyonlarını yükseltmedikleri için Kimlik Paylaşım Sistemi´ni göremiyorlar. Bunun içinde vatandaşlarımız ciddi derecede sıkıntılar yaşıyor.  Diğer kamu kurum ve kuruluşları versiyonlarını yükseltmeleri halinde bu sıkıntı giderilecektir” dedi.