8 İLDEN 10 OKUL YER ALIYOR

Proje kapmasında Trabzon, İzmir, Aydın, Tokat, Şanlıurfa, Bursa, Antalya ve Kırıkkale olmak üzere toplam 10 okul yer alıyor. Türkçe Öğretmeni Derya Yaman Kunduz´un yönetimindeki projede 8/E sınıfından Feyzagül ve Elifsu , 8/B sınıfından Enes, Enes ve Metehan görev alıyor. 2021 yılı Şubat ayında başlayan proje Mayıs ayında tamamlanacak.

ÖĞRENCİLER GELİŞEN TEKNOLOJİYE AYAK UYDURMALI
Türkçe Öğretmeni Derya Yaman Kunduz daha önce de ‘Türkçe Sokağı´ gibi bazı projeler gerçekleştirdiğini ancak bu projenin teknolojik gelişmeleri yakından takip etme, başka şehirlerdeki öğretmenlerle ve öğrencilerle iletişim halinde olabilme imkanı sağladığı için kendisi açısından çok anlamlı olduğunu ifade etti. Öğrencilerin pandemi sürecinde bu proje sayesinde sosyalleşebilmesinin ve Türkiye´nin çeşitli okullarındaki arkadaşları ile iletişim halinde olmasının  öneminin paha biçilmez olduğunu, öğrencilerin gelişen teknolojilere ayak uydurmasının yolunun bu tarz projelerden geçtiğini vurguladı.

Başkan müjdeyi verdi! Balışeyh’te ‘İhbar Hattı Masası’ kuruluyor! Başkan müjdeyi verdi! Balışeyh’te ‘İhbar Hattı Masası’ kuruluyor!

 

TARİHİNİ KÜLTÜRÜNÜ BİLMEYEN NESİLLER

Derya Yaman Kunduz sözlerine şöyle devam etti, “Ülkemiz binlerce yıllık tarihiyle, bu tarihten ilham alan kültürüyle yeryüzünde eşi benzeri bulunmaz bir medeniyettir. Ancak ne acıdır ki gençlerimiz popüler kültürün de etkisiyle bu zenginliği yeterince tanıyamamakta. Tarihini kültürünü bilmeyen nesiller ülkesine yabancı kalır. Bizlere düşen tarih kokan bu topraklarda kültürüne sahip çıkan nesiller yetiştirmektir. Bu sebeple öğrencilerimizin bu projede yer alması çok önemli ve gurur vericidir. Bize destek olan okul müdürümüz Tanfer Özbal´a, tüm paydaşlarımıza ve projede özveri ile çalışan öğrencilerime çok teşekkür ederim” dedi.

PROJENİN AMACI
Projenin amacı hakkında bilgi veren Kunduz, “e-Twinning´in desteklediği projemizde öğrencilerimizin tarihi yapıları ve kültürel değerlerimizi tanıyarak ülkemizdeki zenginliği fark etmeleri amaçlanmıştır. Farklı yörelerdeki 10 okuldan toplam 45 öğrenci ile ortak çalışmalar yürüterek kendi illerinin tarihi dokusunu, yöresel yemekleri, müzikleri, kıyafetlerini birbirleri ile paylaşmaları planlanmıştır. eTwinning portalı sayesinde öğrencilerin ortak çalışmalar yapması ve iletişim halinde olması amaçlarımız arasındadır” dedi.

PROJEMİZİN HEDEFLERİ
1.Öğrencilerin yaşadıkları yörenin tarihi ve kültürel değerlerini tanımalarını sağlamak
2.Öğrenciler farklı öğrenci gruplarıyla ortak çalışmalar yaparak iletişim becerilerini artırmak
3.Öğrencilerin yeni teknolojiler öğrenmelerini sağlamak
4.Öğrencilere planlı ve uyumlu çalışmayı öğretmek
5.Öğrencilerin araştırmacı yönünü ortaya çıkarmak

 

Haber: Ersin Atasayar