Çiğ süt üretimi azaldı! Çiğ süt üretimi azaldı!


 

BAKAN ŞERİFE CESUR´UN EVİNE GİTTİ

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, eşi Faize Müezzinoğlu ilk olarak Sulakyurt´un Yeşilyazı Köyü´nde yaşayan ve okuma yazma bilmeyen 6 çocuk annesi Şerife Cesur´un evine geldi. Burada uzun uzun sohbet eden Bakan Müezzinoğlu, nine ve eşine isteklerinin olup olmadığını sordu. Ardından Şerife nineyi makam aracına bindiren Müezzinoğlu, Kırıkkale´nin Sulakyurt ilçesinde bulunan devlet hastanesine geldi. Burada Müezzinoğlu´nu öğrenciler ve vatandaşlar karşıladı.

 

GÜÇLÜ DEĞER

Şerife ninenin hareketinin bu büyük milletin değerlerinin ne kadar derin ve köklü olduğunu gösteren çok güzel bir fotoğraf olduğunu ifade eden Bakan Müezzinoğlu,  “84 yaşındaki annemiz, benim annem de 84 yaşında. Rabbim tüm annelere sağlıklı uzun ömür versin. Sağlık sorunu için bir hizmet aldığı mekana giden büyüğümüzden, bu milletin değerlerinin temsili uygulamasını görmüş olmak, bu milletin ne kadar büyük olduğunun ve güçlü değerleri olduğunun ifadesini temsil etti'

 

AYAKKABILARINI ÇIKARMASINA GEREK YOK

Bakan 'O gün gerçekten gençlere, bu değerin yansıtılması anlamında verdiği değer için teşekkür ediyorum. Ayakkabılarını çıkarmasına gerek yok. Hiçbir hastamızdan böyle bir talebimiz de yok. O duyarlılık, hassasiyetin verdiği bir mesaja ülke olarak da millet olarak da büyük ihtiyacımız var. O mesajdır. Bir hastanın hassasiyetinin nereye kadar varabileceğinin mesajına özellikle sağlık camiası olarak büyük ihtiyacımız var. Burası topluma hizmet eden kurumlar. Burada çalışanlar, toplumun derdine derman olmaya çalışan bu mesleğin mensupları zaman zaman şiddete, hakarete maruz kalıyor. Bu milletin değerlerinde, kendisine, derdine derman olacak insana teşekkür vardır, şükran borcu vardır. Bunun büyük oranda karşılığını alıyoruz ama zaman zaman içimizi acıtan, karartan tablolarla karşılaşıyoruz.”diye konuştu.

 

AYAKKABILARIMDA ÇAMUR VARDI

Hastaneye girdiğinde her tarafın pırıl pırıl olduğunu ve güzel koktuğunu ifade eden Şerife nine, 'Ayakkabılarımda çamur vardı. Muayene odasına ayakkabılarımı kapının önüne çıkardıktan sonra girdim. Doktor ve oradakiler bana ´ayakkabını çıkarma´ dediler ama ben onları dinlemedim. ´Çamurlu ayakkabılarla girilir mi? Yazık olur´ dedim. Kendini bilen çamurla içeri girmez. ´Hastane pis olmasın, kirlenmesin´ dedim. Hemşireler bana gülümsediler ve ´bu teyze görmüş kişi´ dediler. Tedavimi yapan ve bana yardımcı olan doktor ve hemşirelere teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Başka kişilere de tavsiyem bu gibi yerlere ayaklarındaki pisliklerle girmesinler.' diye konuştu.

 

HASTANENİN İSMİ DEĞİŞTİ

Konuşmaların ardından Bakan, üstü örtülü tabelayı açarak, Şerife ninenin isminin değiştirildiğini bütün katılımcılara gösterdi.  Ardından Müezzinoğlu,  hastaneyi gezdi. Sağlık memurları tarafından tansiyonu ölçüldü. Bakanın, tansiyonu 11´e 6 çıktı. Ardından Bakan Müezzinoğlu, ilçeden ayrıldı. Programda Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ve Kırıkkale Valisi Ali Kolat´ta birer konuşma yaptılar.